Νέα επίθεση στην Καταλονία (Κάμπριλς): Επτά τραυματίες. Νεκροί οι πέντε δράστες.

1539

Και νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο παραλιακό δρόμο του θερέτρου της Καταλονίας Καμπρίλς, λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη.
Στο νέο χτύπημα πέντε άτομα με αυτοκίνητο έπεσαν πάνω σε πλήθος πολιτών στον πολυσύχναστο δρόμο. Τραυματίστηκαν έξι πολίτες κι ένας αστυνομικός.
Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.
Η δεύτερη αυτή επίθεση, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε περί τις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά, αν και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτικες. «Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και κτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε.
Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.
Η αστυνομία σημείωσε ότι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται. Η επιχείρηση ακολούθησε την επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη την Πέμπτη το βράδυ που κόστισε τη ζωή σε 13 άτομα. Άλλοι 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι καταλανικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας