Νέα εξωτική τεχνολογία κάνει αόρατους τους ρωσικούς δορυφόρους

1249
εξωτική

Οι ρωσικοί δορυφόροι θα είναι πλέον, ουσιαστικά, αόρατοι από τη Γη, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος και αντανακλά το φως, δημιουργώντας μια φυσαλίδα εξωτικών υλικών γύρω από τις διαστημικές συσκευές.

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία ανακάλυψε έναν πρωτοποριακό τρόπο να δίνει στους δορυφόρους της χαρακτηριστικά stealth, κάνοντάς τους αόρατους από τη Γη.

Το μυστικό κρύβεται σε μια νέα τεχνολογία που με τη βοήθεια, ουσιαστικά, ενός ειδικού περιτυλίγματος από νέα, εξωτικά υλικά κάνει τους δορυφόρους να μπαίνουν σε μια αεροστεγή, φυσαλίδα αέρα, που αντανακλά το φως.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ, η μέθοδος είναι σε θέση να μειώσει κατά 10 φορές την ορατότητα των δορυφόρων από τα τηλεσκόπια στη Γη.

Πρόσφατα, η Roscosmos ανακοίνωσε την ανακάλυψη διαστημικής τεχνολογίας που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα των διαστημικών «σκουπιδιών». Θα επιτρέπει στους δορυφόρους να αυτοκαταστρέφονται κατά το τέλος της διαστημικής τους υπηρεσίας, χωρίς να αφήνει πίσω συντρίμμια επικίνδυνα για τα διαστημικά ταξίδια.

Συγκεκριμένα, ο νέος τύπος δορυφόρου θα διαθέτει υλικά που εξαχνώνονται, δηλαδή θα περνούν κατευθείαν από τη στερεή κατάσταση στην αέρια, χωρίς να προηγείται η αέρια κατάσταση της ύλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας