Νέα “βόμβα” 26δις από το πάγωμα των χρεών “τελειώνει” οικονομία-κοινωνία

2104
βόμβα

Μια τεράστια ωρολογιακή “βόμβα”, τουλάχιστον, 26 δις ευρώ, η οποία συνεχώς αυξάνεται, απειλεί την επιστροφή στην υποτιθέμενη κανονικότητα όταν αντιμετωπιστεί η πανδημία αλλά και η οικονομική κρίση, η οποία δεν οφείλεται μόνο σ’ αυτήν.

Πρόκειται για υποχρεώσεις φορολογουμένων και δανειοληπτών που έχουν, προς το παρόν, παγώσει αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουν εκ νέου να αποπληρώνονται από υπόχρεους, των οποίων η οικονομική δραστηριότητα έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα. Η βόμβα των νέων “κόκκινωνδανείων καθώς και των νέων υποχρεώσεων προς το κράτος, θα γίνει “βόμβα” μεγατόνων, εκτοξεύοντας σε ανυπολόγιστα ύψη τα ήδη υπέρογκα ιδιωτικά χρέη και το δημόσιο χρέος που ήδη τρέχει για να ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ.

Η γιγάντια αυτή υπερχρέωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παραδοσιακές ρυθμίσεις χρεών, οι οποίες ούτε ως ασπιρίνες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για να αναμετρηθούν με τον καρκίνο που αντιπροσωπεύει το διογκούμενο ιδιωτικό και δημόσιο χρέος.

Η Ελλάδα, η οποία πνίγεται σήμερα σε πρωτοφανή ύφεση, φτώχεια και ανεργία και χρειάζεται ισχυρή ρευστότητα με δωρεάν χρήμα και όχι δάνεια για να ανακόψει τον ιλιγγιώδη κατήφορο , πρέπει αν διεκδικήσει σθεναρά την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την οποίαν έχει ξεχάσει και να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση εθνικής νομισματικής πολιτικής, δυστυχώς, όμως, οι πάντες, σχεδόν, σε αυτήν την χώρα, παραδομένοι στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και οι ολίγοι απολαμβάνουν ληστρικά κέρδη με το ξεπούλημα της χώρας.

Η Ελλάδα καταστρέφεται στην κυριολεξία και η επίσημη πολιτική τάξη, αμέριμνη και αδίδακτη, περί άλλων τυρβάζει, όπως έκανε  και λίγο πριν σκάσει η βόμβα της κρίσης του 2008 και των μνημονίων.

Ζητείται ανατροπή στην χώρα αλλά ποιοι θα την κάνουν; Και πόσοι μέσα στην κοινωνία θα την στηρίξουν;

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας