Νέα αναβολή, για τις 30/11, στη δίκη των συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ

1446
ΟΑΕΕ

Νέα αναβολή, τη δεύτερη κατά σειρά, πήρε το πρωί η δίκη των μελών της Αριστερής Κίνησης ΟΑΕΕ και μελών του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά, που συνελήφθησαν, στις 19/11, στην περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στην 12η μέρα της. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η νέα ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για την Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018, κτήριο 2 – αίθουσα 1, των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. Η αναβολή της δίκης οφείλεται στη μη παρουσία της μηνύτριας «αγανακτισμένης» πολίτη. Ο συνήγορος των «κατηγορουμένων» ζήτησε να γίνει η δίκη, αλλά το δικαστήριο ενέμεινε στην απόφασή του και την ανέβαλε.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και την απαξίωση του ΕΦΚΑ – ΟΑΕΕ, που ταλαιπωρεί εργαζομένους και ασφαλισμένους. Το «έγκλημα» των Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ συνεχίζουν, μάλιστα, για τρίτη εβδομάδα τις καταλήψεις σε υποκαταστήματα του Ταμείου, αντιδρώντας στην υποστελέχωση του και στην απαξίωση του. Σε ανάλογη συνδικαλιστική δράση, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ – Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Σωματεία και Ομοσπονδίες, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, όσο κι από τον δημόσιο τομέα, έχουν εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τους δύο αγωνιστές, ζητώντας την απόσυρση των κατηγοριών, αλλά και να σταματήσει από την κυβέρνηση η ποινικοποίηση των αγώνων και να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΑΕΕ.

Ο αγώνας αυτός αφορά σε όλους μας, εργαζομένους και ασφαλισμένους, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τεράστια υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών -και των ασφαλιστικών ταμείων- καθώς και τις τεράστιες καθυστερήσεις, που οφείλονται σε αυτή την υποστελέχωση και στο διοικητικό χάος, που έχει προκαλέσει ο Ν.4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Κύρια υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση με τη γενικότερη νεοφιλελεύθερη, αντεργατική, αντικοινωνική, μνημονιακή πολιτική, που πιστά και με πάθος υλοποιεί και εφαρμόζει, και η οποία αντί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού, εφαρμόζει πολιτική καταστολής των αγώνων, με αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας