Νέα ένταση: Ρώσοι αναχαίτισαν βρετανικό F-35 νοτίως της Κρήτης

659
Νέα ένταση: Ρώσοι αναχαίτισαν

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν την Δευτέρα βρετανικό F-35 που πλησίασε πολύ κοντά σε περιοχή που είχαν δεσμεύσει οι Ρώσοι ανατολικά της Κύπρου για τις ασκήσεις τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ελληνική δυνητική ΑΟΖ, προηγμένα όπλα από τα ρωσικά μαχητικά MiG-31Κ που πλέον έχουν έδρα την Συρία, αλλάζοντας το status qvo των απειλών για την Τουρκία και όλο το ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

Από 1 έως 7 Ιουλίου λοιπόν η Ρωσία για μία ολόκληρη εβδομάδα θα διεξάγει αεροναυτικές ασκήσεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά όμως στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Μιλάμε για την περιοχή που επιβουλεύεται την Τουρκία μέσω της σύναψης του παράνομου μνημονίου με την προηγούμενη κυβέρνηση της Λιβύης.

Ο μοναδικός μη ανασχέσιμος αεροεκτοξευόμενος πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal των 10 Mach, προορισμένος να καταστρέφει κύριες μονάδες επιφανείας του αμερικανικού, γαλλικού και βρετανικού Ναυτικού και βέβαια, οποιουδήποτε άλλου κράτους, όπως η Τουρκία, «ενοχλήσουν» την ρωσική κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο!

Πρόσφατα μάλιστα είχαμε ένα ακόμη «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα σε Βρετανούς και Ρώσους.

Συγκεκριμένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης Su-24M εξαπέλυσε τέσσερις βόμβες στην πορεία του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender, ενώ περιπολικό σκάφος που ανήκε στην δύναμη της FSB (Εσωτερική Aσφάλεια) έριξε προειδοποιητικές βολές σε ένα πρωτοφανούς έντασης πολεμικό επεισόδιο, που συνέβη στην Μαύρη Θάλασσα όταν το βρετανικό πολεμικό παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Κριμαίας (της οποίας αμφισβητείται από την Βρετανία το καθεστώς κυριαρχίας, καθώς το Λονδίνο επιμένει ότι η χερσόνησος ανήκει στην Ουκρανία)!

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το βρετανικό αντιτορπιλικό που λειτουργούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα ρωσικά ΕΧΥ και εισήλθε εντός αυτών 3 χιλιόμετρα (2,3 μίλια) στην περιοχή του Cape Fiolent στην περιοχή της Κριμαίας

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο στο βρετανικό πολεμικό πλοίο «δόθηκε προειδοποίηση για χρήση θανατηφόρας δύναμης εάν συνέχιζε να παραβιάζει τα σύνορα της Ρωσίας».

Το βρετανικό πλοίο αγνόησε την προειδοποίηση.

«Κατόπιν αυτού, στις 12:06 και 12:08, ένα συνοριακό περιπολικό σκάφος έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού.

Στις 12:19, ένα μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό χρησιμοποιώντας 4 βόμβες OFAB-250 στην πορεία πλεύσης του HMS Defender», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Στις 12:23 οι συνδυασμένες ενέργειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των συνοριακών δυνάμεων του FSB ανάγκασαν το HMS Defender να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας