ΜEGA: Το έκτακτο δελτίο των εργαζομένων πριν τον ξαφνικό θάνατο

1287
mega

Η απόφαση των πολλών και νέων μεγαλομετόχων του MEGA να ”εγκαταλείψουν” το κανάλι, έβαλε άδοξο τέλος στις ελπίδες των εργαζομένων πως ο τηλεοπτικός σταθμός θα επέστρεφε στη ζωή.
Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε. με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην μητρική εταιρεία του καναλιού και τις πιστώτριες τράπεζες ενημέρωσε τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.
Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και μετά τη σχετική ανακοίνωση που προβλήθηκε και από τον αέρα του σταθμού, αποφάσισαν να μεταδώσουν έκτακτο δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το δελτίο ξεκίνησε με μια κάρτα που εκφωνούσε και πάλι την ανακοίνωση των εργαζομένων, όπως εκείνη δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης. “Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων” αναφέρουν στις καρτέλες μεταξύ άλλων.
Το δελτίο παρουσίασε η Ειρήνη Ανδρουλάκη, ενώ μαζί της στο στούντιο βρέθηκε ο Θανάσης Αυγερινός, με super “420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους”. Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν μετά τις 15.00 με έκτακτη εκπομπή σχετικά με τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.
“Ευχόμαστε να μην είναι αυτή η τελευταία εκπομπή του MEGA” ανέφερε ο κ. Αυγερινός. “Το MEGA είναι για πολλούς από εμάς ένα δεύτερο σπίτι και θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να σας ενημερώσουμε ως το τέλος. Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 21 μήνες” σημείωσε από την πλευρά της η κ. Ανδρουλάκη εμφανίζονται ένα βίντεο με ιστορικά πλάνα του ιδιωτικού σταθμού.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για εξαπάτησή τους, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega από το βράδυ της Τετάρτης και λίγο μετά τη γνωστοποίηση των δραματικών εξελίξεων, που θέλουν τον τηλεοπτικό σταθμό να οδηγείται σε “ξαφνικό θάνατο” μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.
“Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του Mega. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια το κανάλι, προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται, ότι εξαπατήθηκαν. Στα ταμεία των τραπεζών σωρεύτηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Mega οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του Mega και η κυβέρνηση οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο”.
Η Iskra συμπαρίστανται πλήρως στους εργαζόμενους του Mega και τα αιτήματα τους και συνδέει αυτήν την συμπαράσταση της με τον αγώνα για ένα νέο δημοκρατικό, γνήσια πολυφωνικό και αναβαθμισμένο πολιτιστικά τηλεοπτικό τοπίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας