Μ.Σαρπ:Η εκλογή της ως Προέδρου ΣτΕ αναβαθμίζει το κύρος της Δικαιοσύνης!

1523
σαρπ
Σταθερά αντίθετη σε όλα τα Μνημόνια
Διαχρονικά με ευαισθησία στο πλευρό τής κοινωνίας

Η προαγωγή της σπουδαίας δικαστού κυρίας Μαίρης Σαρπ, μέχρι σήμερα Αντιπροέδρου του ΣτΕ, στη θέση τής Προέδρου, αναπτέρωσε την αισιοδοξία τού νομικού κόσμου και των κοινωνικών οργανώσεων και την πίστη ότι υπέρτατος νόμος του κράτους είναι το Σύνταγμα και όχι τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι που σήμερα, εντελώς ετεροχρονισμένα, ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Χάικο Μάας χαρακτήρισε «μέσα βασανισμού».

Η κυρία Σαρπ, με άριστη νομική κατάρτιση, με εγνωσμένες κοινωνικές ευαισθησίες και αδιαπραγμάτευτη άποψη για τη χωρητικότητα κρίσιμων διατάξεων του Συντάγματος, εξέφρασε πολλές φορές με την ψήφο της  -είτε ως εισηγήτρια επί κρισίμων υποθέσεων είτε ως Πρόεδρος Τμήματος–  την άποψη ότι κύριες διατάξεις και θεσμοί των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων είναι αντίθετοι με το Σύνταγμα κι επομένως δεν έπρεπε να εφαρμοστούν.

Μαζί με τον ευπατρίδη και παραιτηθέντα λόγω της εμμονής του στην ανεξαρτησία των δικαστών τέως Προέδρου του ΣτΕ κ.Νίκο Σακελλαρίου, δεν θεοποίησαν τον εισαγόμενο δημοσιονομικό κανόνα ως υπέρτατο κριτή των πάντων και διέσωσαν την τιμή της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι κοινωνικές οργανώσεις, ο νομικός κόσμος και κάθε απροκατάληπτος πολίτης συγχαίρει την κυρία Σαρπ για την πανάξια προαγωγή της και οφείλει να αναγνωρίσει την ορθότητα της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, μολονότι ελήφθη από κυβέρνηση που είχε (ως πολιτική παράταξη) υποστηρίξει όλα τα Μνημόνια.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος

*Οι απόψεις που κατατίθενται στο παρόν κείμενο αφορούν θέσεις της ΕΝΥΠΕΚΚ και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την Iskra στην οποία έχουν σταλεί επιστολές με τις οποίες αναγνώστες της παραθέτουν στοιχεία πως η νέα Πρόεδρος του ΣτΕ ψήφισε στο Συμβούλιο υπέρ του πρώτου Μνημονίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας