Μ.Ντράγκι:«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ίσως δεν πάρει ποτέ έγκριση από EMA»!!!

505
ίσως δεν πάρει ποτέ έγκριση από EMA

Την πιθανότητα να μην λάβει ποτέ έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19, το Sputnik V, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, παρά το γεγονός ότι είναι το μοναδικό εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα και δεν έχει καμία θανατηφόρο παρενέργεια παγκοσμίως!

«Έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένα εμβόλια που χρησιμοποιούνται και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το ρωσικό δεν κατάφερε ακόμη να λάβει την έγκριση του EMA και ενδέχεται να μην λάβει ποτέ, ενώ το κινεζικό εμβόλιο, το οποίο δεν υπέβαλε αίτημα, δεν φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις κατά της πανδημίας, όπως αποδεικνύει από την εμπειρία της Χιλής» δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέλυσε τις αιτίες της μη αδειοδότησης του ρωσικού εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αν τελικά δεν λάβει θα πρόκειται για ομολογία ότι δεν τους ενδιαφέρει ένα εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες, αλλά να εισπράττει η Γερμανία τα προβλεπόμενα έσοδα από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech (γερμανική η δεύτερη) με τους χιλιάδες νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Sputnik V έχει εγκριθεί σε 67 χώρες από την καταχώρησή του τον περασμένο Αύγουστο. Μεταξύ αυτών κυκλοφορεί και σε τρεις χώρες της ΕΕ, την Ουγγαρία, την Σλοβακία και την Τσεχία, χωρίς άδεια του ΕΜΑ, η οποία δεν είναι έτσι ή αλλιώς απαραίτητη για την προμήθειά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας