Μ.Αμπντί: Χωρίς υποστήριξη στους Κούρδους, το ISIS μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό

750
Μαζλούμ Αμπντί

Ο Διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, Μαζλούμ Αμπντί, δήλωσε ότι οι Κούρδοι κατάφεραν να συνεργαστούν με τους λαούς της περιοχής και να νικήσουν τους τρομοκράτες μισθοφόρους του ISIS, αλλά η διεθνής κοινότητα τους εγκατέλειψε και αυτό θα βοηθήσει τις συμμορίες του ISIS να ξαναγίνουν ισχυρές.

Ο Αμπντί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Σουηδικό Κρατικό Ραδιόφωνο (Sr), επέκρινε τις χώρες που παραμένουν σιωπηλές σχετικά με τις εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, και που δεν συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της περιοχής μετά την ήττα του ISIS, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να δοθεί υποστήριξη στους Κούρδους.

Ο Αμπντί εξήγησε ότι οι περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας δέχονται επίθεση από την Τουρκία και τις ομάδες μισθοφόρων που είναι πιστές σε αυτήν, και ότι οι Κούρδοι πιστεύουν πως ο κόσμος τους έχει εγκαταλείψει, καθώς δεν τους παρέχεται καμία υποστήριξη έναντι αυτών των επιθέσεων.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή υπόκειται σε συστηματικές επιθέσεις, μεγαλύτερες μάλιστα από αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο της κυριαρχίας του ISIS. Η τρομοκρατία του ISIS αποτελεί κοινό πρόβλημα για όλες τις χώρες και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να καταπολεμηθεί επιτυχώς η εξτρεμιστική του ιδεολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας