Μ.Ακιντζί: Δεν με εξέλεξαν για να γίνω μαριονέτα του Ερντογάν

1826
ακιντζί

Ο Τουρκοκύπριος Μουσταφά Ακιντζί κλήθηκε, εν μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, να «απολογηθεί» στις επικρίσεις ότι οι σχέσεις του με την Τουρκία δεν είναι καλές και ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρές τριβές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Μ. Ακιντζί απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με κανέναν. «Μπορεί ο κ. Ταλάτ να ακολούθησε άλλο τρόπο επικοινωνίας στη δική του θητεία, αλλά δεν θεωρώ ότι το να στέλνεις επιστολή είναι λάθος», είπε ο κ. Ακιντζί απαντώντας ειδικά στο σχόλιο του κ. Ταλάτ ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έστειλε επιστολή και στον Τούρκο Πρόεδρο, όπως έστειλε σε όλους, για το θέμα του κορωνοϊού«Το ίδιο κάνουν πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο. Και ο κ. Ερντογάν έστειλε πολλές επιστολές. Εγώ έπραξα αυτό που έπρεπε με τον τρόπο που έπρεπε».

Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι με την κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αυτό δεν το κρύβει, διερωτώμενος εάν το θέμα είναι να αλλάξει κάποιος την ταυτότητά του, το ποιος είναι για να μοιάσει με κάποιον άλλον. «Αν ήταν έτσι, τότε θα ήσασταν απλά το αντίγραφο κάποιου άλλου ή η κούκλα (μαριονέτα – αχυράνθρωπος). Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν με εξέλεξε να γίνω κούκλα. Με εξέλεξαν για να γίνω ο δικός τους πρόεδρος».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι προσπάθησε για μια σχέση «αδελφών δημοκρατιών» και αν κάποιος λέει ότι αυτή η σχέση «πρέπει να είναι, να γίνεται ότι λέει ο ένας», τότε δεν είναι δύο διαφορετικά κράτη – όπως είπε – «αλλά εγκρίνεις και συ ο ίδιος αυτό που η διεθνής κοινότητα μας θεωρεί ‘υποτελής διοίκηση’. Αυτό υπάρχει σε απόφαση του ΕΔΑΔ για εμάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας