Μόσχα σε Τραμπ: Το στρατιωτικό προσωπικό μας παραμένει στη Βενεζουέλα

1022
μόσχα

Το στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσίας παραμένει στη Βενεζουέλα, διεμήνυσε πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, διαψεύδοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το αντίθετο.

Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες μέσω Twitter ότι η Ρωσία έχει απομακρύνει «τους περισσότερους ανθρώπους της» από τη Βενεζουέλα. Δεν έδωσε, ωστόσο, περαιτέρω λεπτομέρειες επί του θέματος.

Η πλήρης απόσυρση των Ρώσων ειδικών στρατιωτικών από τη Βενεζουέλα θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος υπολογίζει στη Ρωσία ως στενό σύμμαχό του.

Σήμερα, πηγή του Interfax από το Καράκας διαψεύδει τον Αμερικανό πρόεδρο, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει τη Βενεζουέλα.

Από τον Ιανουάριο, οπότε η κυβέρνηση Τραμπ στηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει κατ’ επανάληψη τους οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της Μόσχας με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Καράκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας