Μόσχα: Παράλογα τα περί ανάμιξης 13 Ρώσων στις εκλογές των ΗΠΑ

1470
ρώσων

Παράλογες χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις αιτιάσεις για ανάμιξη 13 Ρώσων πολιτών στις αμερικανικές εκλογές το 2016.
Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα διερωτήθηκε: «13 άνθρωποι αναμίχθηκαν στις εκλογές των ΗΠΑ; 13 εναντίον μυστικών υπηρεσιών με προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων; Εναντίον υπηρεσιών κατασκοπείας και αντικατασκοπείας, εναντίον των πιο σύγχρονων τεχνολογιών;».
Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων παρέπεμψε νωρίτερα 13 Ρώσους και 3 ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της «συνωμοσίας» και της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και τις πολιτικές διαδικασίες.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ροζενστάιν, οι 13 Ρώσοι υπήκοοι και οι τρεις ρωσικές οντότητες είχαν ξεκινήσει έναν «πόλεμο πληροφοριών». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο κατηγορητήριο δεν διατυπώνεται κανένας ισχυρισμός ότι η ανάμιξη αυτή επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Λαβρόφ: «Ανοητολογίες» τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές

«Ανοησίες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μία ημέρα μετά την παραπομπή 13 Ρώσων πολιτών και τριών οντοτήτων για την φερόμενη παρέμβασή τους στην πολιτική διαδικασία στις ΗΠΑ.
Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη διαψεύσει ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.
Ερωτηθείς για το θέμα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι ακόμη και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και άλλοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την έρευνα που διεξάγεται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την υπόθεση. «Μέχρι να δούμε τα γεγονότα, όλα τα άλλα είναι απλώς ανοητολογίες», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας