Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από τις απελάσεις των Ρώσων στην Αθήνα

1676
μόσχα
Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ για να δώσει εξηγήσει.

«Αβάσιμη» χαρακτήρισε η Μόσχα την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, με το υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι πίσω από την απόφαση αυτή «κρύβεται η Ουάσινγκτον» και να επισημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να προκαλέσει «σοβαρές ζημιές» στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων» και χαρακτηρίζει το περιστατικό «απολύτως αβάσιμο».

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη και δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά. Έρχεται δε, σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές» αναφέρει το υπουργείο σε σχόλιό του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του υπουργείου.

Επιδοκιμασία (τι άλλο;) από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα

Με ανάρτησή της στο Τwitter η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, στήριξε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.

«Η Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας