Μόσχα: Κινητοποιεί 200.000-στρατιώτες για τις ασκήσεις “West-2021”-Στοχεύει ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ανησυχούν ΕΕ & Τουρκία

968
Κινητοποιεί 200.000-στρατιώτες για τις ασκήσεις

Ο Πούτιν ετοιμάζει μια ευρεία επίδειξη στρατιωτικής δύναμης σε Τουρκία, ΕΕ και ΗΠΑ ενόψει παγκόσμιων εξελίξεων.

Την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από εποχής ΕΣΣΔ ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Ρωσία με την κωδική ονομασία Zapad 2017.

Τα νούμερα πραγματικά προκαλούν “ίλιγγο” και γι αυτό οι χώρες της  Βαλτικής και η Ουκρανία ανησυχούν.

Η Ρωσία κάνει πρόβα ολοκληρωτικού πολέμου με τη Δύση, αφού κινητοποιεί τον Σεπτέμβριο, περίπου 200 χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες οπλικά συστήματα.

“Η άσκηση Zapad-2021 θα επισημάνει στους δυτικούς εταίρους τη ματαιότητα της ανάπτυξης στρατιωτικών ικανοτήτων κοντά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ”, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας, επικεφαλής της πολιτικής διεύθυνσης των ενόπλων δυνάμεων Αντρέι Καρταπόλοφ.

“Θέλουν να μας πουν ότι υπάρχει  προβολή ισχύος ενός στρατιωτικού μπλοκ στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, έτσι ώστε να το νιώσουμε και να το καταλάβουμε. Είμαστε έτοιμοι για αυτές τις υποδείξεις και τους το ξεκαθαρίζουμε. Για να δείξουμε στους συνεργάτες μας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να ενοχλήσετε τη ρωσική αρκούδα », δήλωσε ο Καρταπόλοφ σε ραδιοφωνικό σταθμό Ecko Moskva.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και ο στόλος της Βαλτικής είναι αυτάρκης και ικανοί να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους όπως προβλέπεται.

«Τα σύγχρονα πολεμικά μέσα, που διαθέτει ο Στόλος της Βαλτικής, αυξάνουν σημαντικά τις δυνατότητές του τόσο σε εμβέλεια όσο και σε δυνατότητες», τόνισε ο ίδιος.

“Το σενάριο των ρωσικών διακλαδικών ασκήσεων Δύση-2021 δεν συνεπάγεται προσδιορισμό του εχθρού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Στρατηγός Γιεβγκένι Ίουλιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 200 χιλιάδες στρατιώτες, 80 αεροσκάφη, 760 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και 15 πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές η Μόσχα θα δοκιμάσει κατά την διάρκεια των ασκήσεων νέα σύγχρονα όπλα όπως πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει σταθερά τον αριθμό στρατιωτών και των στρατιωτικών βάσεων, καθώς και τον προϋπολογισμό του, το Σουηδικό Ινστιτούτο Στρατιωτικών Ερευνών κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία για την προετοιμασία του στρατού της για πιθανή ρήξη.

Σουηδοί ερευνητές αναφέρουν ότι «στη Ρωσία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις σε μία από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, για να εκπαιδεύσουν έναν στρατό να διεξάγει πόλεμο σε διάφορα μέρη της ηπείρου.»

Το  Σουηδικό ινστιτούτο κατηγορεί μάλιστα τη Μόσχα ότι προετοιμάζει εντατικά το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας για ευρύτερες πολεμικές συγκρούσεις!

Η ουσία όμως που αποκαλύπτεται είναι ότι Ρωσία και ΗΠΑ αργά ή γρήγορα, θα φτάσουν πολύ κοντά σε μια πιθανή πολεμική αντιπαράθεση λόγω των τεραστίων συμφερόντων τους σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας