Μόσχα: Καταγράφηκαν 19 παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός στην Ιντλίμπ

1145
σάλεχ

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από την υπογραφή της Συμφωνίας Πούτιν-Ερντογάν στη Μόσχα και η Τουρκία άρχισε να παραβιάζει σωρηδόν τη συμφωνία εκεχειρίας και τα προβλεπόμενα. Είναι προφανές ότι η Τουρκία είναι πολύ δύσκολο να κόψει τους ιερούς δεσμούς της με τους τζιχαντιστές και ακραίους ισλαμιστές της περιοχής της Ιντλίμπ και αυτό όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους, αλλά κυρίως διότι η παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή και οι σχεδιασμοί της στηρίζονται ακριβώς στις τζιχαντιστικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν και την μάχιμη εμπροσθοφυλακή της Τουρκίας για τη συγκράτηση του συριακού στρατού.

Η ρωσική επιτροπή που εποπτεύει την εφαρμογή της νέας ρωσοτουρκικής συμφωνίας για εκεχειρία στην Ιντλίμπ, έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, η ρωσική επιτροπή της συμφωνίας για την Ιντλίμπ, ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της εκεχειρίας: Τρεις στο Ιντλίμπ, επτά στη Λαττάκεια και εννιά στο Χαλέπι», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Σε ξεχωριστό δελτίο, το υπουργείο ανέφερε ότι πάνω από 860 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ιορδανία και τον Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες.

«Το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 865 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από ξένα κράτη: 288 άνθρωποι έφυγαν από το Λίβανο για τη Συρία μέσω των σημείων ελέγχου Τζαγιέντ – Γιαμούς και Ταλκαλάχ, ενώ 637 οι άνθρωποι επέστρεψαν από την Ιορδανία μέσω του σημείου ελέγχου στο Νασίμπ», επεσήμανε επίσης το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία που πλήττεται από συγκρούσεις.

Η Ρωσία εκτελεί τακτικά ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλή διέλευση για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας