Μόσχα καλεί Λονδίνο να σταματήσει τη χειραγώγηση της πληροφόρησης

1035
βρυξέλλες

Έκκληση στο Λονδίνο να «μην προβαίνει σε δημόσιες καταγγελίες και σε χειραγώγηση της πληροφόρησης» απηύθυνε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων δύο Ρώσων τους οποίους βρετανοί εισαγγελείς θεωρούν υπεύθυνους για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο.

«Τα ονόματα που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ, όπως και οι φωτογραφίες, δεν μας λένε τίποτα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) Αλεξάντρ Σούλγκιν χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λονδίνο.

«Το αντιμετωπίζουμε ως προβοκάτσια. Δηλώσαμε αμέσως ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στο Σάλσμπερι» δήλωσε ο Σλούγκιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό κανάλι «Ρωσία-1».

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να διερευνήσει την υπόθεση Σκριπάλ και το Λονδίνο θα πρέπει να παρουσιάσει αποδείξεις για την ενοχή των Ρώσων πολιτών στην απόπειρα δολοφονίας των Σκριπάλ, δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Αντόν Μαρόζοφ.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας