Μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν σχέδια Τουρκίας να εισβάλει σε Ελλάδα και Αρμενία

1929
τουρκίας

(Αφιερώνεται σε ξένους και  παρά-ξενους «εθνικούς συμβούλους» πρωθυπουργού και Τσίπρα –και σε «συμμάχους και εταίρους»)

 Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Η Τουρκία έχει ένα σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα και στην Αρμενία, αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Nordic Monitor σε μια νέα αποκάλυψή της.

 

Σύμφωνα με μιαν έκθεση Power Point, που διατύπωσε το Γενικό Επιτελείο προς εξέταση στην εσωτερική κατάστρωση σχεδίων, το τουρκικό σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα υπάρχει τουλάχιστον από τις 13 Ιουνίου 2014, υπό την κωδική ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi » προς τιμήν του Chaka Bey, ενός Σελτζούκου Τούρκου, ο οποίος κατέλαβε τα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος και Ρόδος, τα οποία αμέσως ανακατέλαβε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Θαλασσινό, καταστρέφοντας εντελώς τον Σελτζουκικό στόλο.

Το Nordic Monitor γράφει ότι τα έγγραφα βρέθηκαν σε έναν δικαστικό φάκελο, στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου ο ανακριτής Serdar Coşkun, ένας έμπιστος του  Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να ξέχασε να αποσύρει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού καταθέσει τον φάκελο στο δικαστήριο. Είχαν κατασχεθεί στο μέγαρο του Γενικού Επιτελείου κατά την έρευνα για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Μια φωτογραφική απεικόνιση (diapositive) του μυστικού εγγράφου απαριθμεί τα επιθετικά στρατιωτικά σχέδια της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Αρμενίας, με τις αντίστοιχες ημερομηνίες της κατάστρωσής τους.

Διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα, είχαν κυκλοφορήσει μεταξύ των κυριωτέρων διοικητών του Γενικού Επιτελείου, επειδή χρησιμοποιούν ένα σύστημα ασφαλούς ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Ο ανακριτής Serdar Coşkun διέταξε τους στρατιωτικούς να αποστείλουν αντίγραφα όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ακόμη και των κρυπτογραφημένων, που μεταδόθηκαν στους δυο μήνες που προηγήθηκαν της  1ης Αυγούστου 2016.

Το έγγραφο δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, εκτός του ονόματός του και της ημερομηνίας επικαιροποίησής του. Οι λεπτομέρειες της εισβολής θα είχαν χαρακτηριστεί «αυστηρώς απόρρητον» (« top secret ») και ως τέτοιες δεν μπορούσαν να διακινηθούν με το σύστημα Ιντρανέτ από τους χειριστές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τουρκικού στρατού.

Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν αυτό που η ιστοσελίδα Nordic Monitor είχε προηγουμένως αναφέρει σχετικά με την Αρμενία. Μια επιχείρηση υπό την κωδική επωνυμία« Altay », που ήταν το όνομα στρατιωτικής επίθεσης κατά της Αρμενίας σε ένα άλλο έγγραφο, εντάχθηκε επίσης στον φάκελο του ανακριτή Serdar Coşkun. Το ίδιο όνομα επιχείρησης αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση Power Point.

Το Nordic Monitor είναι μια ηλεκτρονική εφημερίδα ειδήσεων με ευρύ αναγνωστικό κοινό, διευθυνόμενη από το Nordic Research and Monitoring Network, με έδρα την Στοκχόλμη. Καλύπτει τα ακραία θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνικά κινήματα και τις ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.

*Réseau International/  17 juin 2020   

**Πηγή: fr.news-front.info

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας