Μυστήριο σχετικά με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα. Σκοτάδι από Κοτζια

1565
πρέσβη

Τρεις μέρες γυροφέρνουν στα ΜΜΕ ποικίλες εκδοχές σχετικά με την τύχη του έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, χωρίς το σχετικό αίνιγμα να έχει λυθεί με επίσημες και συγκεκριμένες δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Βροχή έχουν πέσει τα δημοσιεύματα πως ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Αντρέας Φρυγανάς απομακρύνθηκε πρόωρα και ”αιφνιδιαστικά” με εντολή  Κοτζιά για άγνωστους λόγους.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, με πηγές του, χωρίς επίσημη τοποθέτηση του ιδίου του Ν. Κοτζιά, διαψεύδει, έστω και χαλαρά, την εκδοχή της απομάκρυνσης του Έλληνα πρέβη στη Μόσχα με απόφαση του.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Έλληνας πρέσβης θα παραμείνει κανονικά στην θέση του έως το 2019.

Άλλοι πολιτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για απέλαση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα από τις ρώσικες αρχές, χωρίς να δίνουν περαιτέρω εξηγήσεις για τις αιτίες αυτής της απέλασης.

Αυτές οι πληροφορίες διασταυρώνονται και από πηγές στη Μόσχα, οι οποίες θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Το μυστήριο, έτσι, με τον Έλληνα πρέσβη συνεχίζει να παραμένει σκοτεινό και το αίνιγμα ανεπίλυτο.

Σοβαροί πολιτικοί παράγοντες εκφράζουν την απορία τους γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα κρατά σιγή ιχθύος ο Ν. Κοτζιάς και δεν βγαίνει δημόσια και καθαρά να ενημερώσει για το τι πράγματι συμβαίνει.

Προφανώς, συμβαίνει κάτι αρκετά σοβαρό με τον Έλληνα πρέσβη για το οποίο καμιά πλευρά δεν θέλει να μιλήσει δημοσίως.

Το βέβαιον είναι ότι, με τούτο και με τ’ άλλο, οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν φτάσει στο ναδίρ, η Ελλάδα έχει καταντήσει άθυρμα στα νύχια των ΗΠΑ και του ευρωατλαντισμού και οδηγείται σε γεωπολιτική κατάρρευση με ανυπολόγιστους εθνικούς κινδύνους επι θύραις.

Αλίμονο μας, με τους ανεύθυνους που μας κυβερνούν και την ανεύθυνη και ανύπαρκτη αντιπολίτευση της Βουλής, η οποία είτε συναινεί είτε παρακολουθεί ως θεατής – βλέπε ΚΚΕ– τις οδυνηρές εξελίξεις.

Ν.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας