Μπροστά σε έναν πανίσχυρο εχθρό

1589
ρούσκας

Μεσσηνία: Σημαντικό Βήμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα

Το ένα μετά το άλλο τα γεγονότα που εξελίσσονται δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι θεσμοί της καπιταλιστικής Ευρώπης είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τα πλάνα τους μέχρι το τέλος.

Ακόμα και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Από το Εurogroup κιόλας της 8.11.2017, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ομαλή εκτέλεση των πλειστηριασμών στην Ελλάδα και την πορεία της τρίτης αξιολόγησης, λόγω της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν από τις διαδικασίες μέχρι το τέλος του 2017.

«Η διενέργεια πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσει τα κατάλληλα κίνητρα για τους δανειολήπτες και τους δανειστές προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης δανείων… «Καθώς τα τελευταία χρόνια σημειώνονταν συχνά διακοπές ή ακυρώσεις πλειστηριασμών, οι ελληνικές αρχές έλαβαν μέτρα προκειμένου να θεσπίσουν ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…

« Η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι αρχές τις τελευταίες εβδομάδες είναι ευπρόσδεκτη. Απαιτούνται ωστόσο περαιτέρω προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης γεωγραφική κάλυψη της Ελλάδας.

Σήμερα η θέληση του, η θέληση των θεσμών της καπιταλιστικής Ευρώπης, επιβάλλεται.

Ότι επιβλήθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φανερώνεται από τις αλλαγές στη νομοθεσία που εσπευσμένα πέρασαν, απελευθερώνοντας ακόμα περισσότερο τα χέρια των σωμάτων ασφαλείας στην καταστολή της αντίδρασης στις καταχέσεις σπιτιών και επαγγελματικής στέγης.

Ότι η θέληση τους επιβλήθηκε και στους Συμβολαιογράφους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιστάθηκαν στο βρωμερό έργο του ξεσπιτώματος οικογενειών, μέσα από την αναστολή των πλειστηριασμών, φανερώνεται από την αναστολή… της αναστολής.

Την εβδομάδα που πέρασε, οι Συμβολαιογράφοι ανάλαβαν πάλι καθήκοντα.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των τραπεζών, ξένων κα ντόπιων, έχουν αμέτρητα όπλα στην διάθεση τους να επιβάλουν την θέληση τους.

Η αντίληψη ότι είναι απλά ζήτημα εντιμότητας ή προσωπικής «μαγκιάς, οποιουδήποτε πολιτικού το να αντιτάξει ένα όχι και να ανατρέψει τις σημερινές πολιτικές, είναι μια πολύ επικίνδυνη αντίληψη.

Η μόνη δύναμη που θα μπορούσε να ανατρέψει τις σημερινές πολιτικές είναι η μαζικότητα του κινήματος αντίστασης που θα άλλαζε το πολιτικό σκηνικό τόσο πανελλαδικά όσο και πανευρωπαϊκά.

Η επίτευξη μιας τέτοιας μαζικότητας, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ειδικά με δεδομένη την βαθειά απογοήτευση που επέφερε η συνθηκολόγηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στην Ελλάδα, μετά την τεράστια ευφορία που είχε προκαλέσει η αντιμνημονιακή πορεία τους προς την εξουσία.

Αλλά και με δεδομένο τον κατακερματισμό του κινήματος.

Η επίτευξη μαζικότητας ικανής να αντιπαρατεθεί στις επιβουλές τους πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστεί με τον πιο σοβαρό τρόπο.

Η επίθεση ενάντια στην πρώτη κατοικία και επαγγελματική στέγη, αυτή η πιο βάρβαρη ίσως από όλες τις επιθέσεις ενάντια στις ζωές των ανθρώπων στην εποχή των μνημονίων, αποτελεί ένα πολύ δυνατό ζήτημα πάνω στο οποίο θα μπορούσε να σταθεί κάποιος για να κινητοποιήσει τον πλατύ κόσμο.

Ξεκινώντας από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Μια υποσχόμενη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, διαφαίνεται μέσα από την τελευταία ανακοίνωση/κάλεσμα σε σύσκεψή, της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μαζί με την κινηματική αντίσταση ενάντια στις κατασχέσεις, πρόθεση της Επιτροπής είναι, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, «η διοργάνωση μιας σειράς ανοικτών συγκεντρώσεων με θέμα, ‘Η λαίλαπα των εξώσεων και ο ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος’, στις οποίες θα κληθούν σταδιακά να μιλήσουν όλα τα συνδικάτα και οργανωμένοι φορείς του Νομού Μεσσηνίας».

Αυτό αποτελεί ένα υποσχόμενο πρώτο βήμα για αντιστροφή της σημερινής ιδιαίτερα αρνητικής κατάστασης.

Θα είναι τεράστιας σημασίας γεγονός να βρεθούν ενώπιος ενωπίω αυτοί που εκπροσωπούν τον οργανωμένο κόσμο και να εκφράσουν τις εκτιμήσεις τους για την σημερινή κατάσταση.

Είναι τεράστιας σημασίας γεγονός να βρεθούν μαζί όλοι αυτοί και να εκφράσουν μπροστά στον κόσμο της Μεσσηνίας, ιδέες για το πώς προχωρούμε, αλλά και τους φόβους και τις αμφιβολίες τους.

Στον βαθμό που αυτή η πρωτοβουλία επιτύχει να μαζέψει στον ίδιο χώρο τους εκπροσώπους του οργανωμένου κόσμου, αλλά και κόσμο για να ακούσει αλλά και να πει, στον ίδιο βαθμό θα διαγραφούν προοπτικές για μαζικοποίηση του κινήματος αντίστασης.

Πρέπει οι άνθρωποι που αποτελούν τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, να επιμείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας