Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες στην Κάτω Σαξονία

1318
γερμανία

Επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), έναντι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου A. Merkel, δείχνουν τα Exit Polls στις κρίσιμες εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.
Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο (AFP) όλα δείχνουν ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Stefan Vails, παραμένει δημοφιλής γεγονός που αποδεικνύεται και στις κάλπες σε αντίθεση με τον «άχρωμο», όπως τον είχαν χαρακτηρίσει, χριστιανοδημοκράτη αντίπαλό του Berd Altchhusman.
Το κρατίδιο οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές όταν τον Αύγουστο η βουλευτής των Πρασίνων Elke Tvesten προσχώρησε στους Χριστιανοδημοκράτες με αποτέλεσμα να απολέσει την ισχνή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ο κυβερνητικός συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.
Σύμφωνα με τα exit polls που επικαλείται, το SPD είναι μπροστά με 37,5% και ακολουθεί το CDU με 35%.
Οι Πράσινοι έλαβαν 8,5% και οι Φιλελεύθεροι 7%.
Όσον αφορά τους ακροδεξιούς του AfD, με 5,5% μπαίνουν οριακά στο τοπικό κοινοβούλιο, ενώ η Αριστερά με 4,8% μένει εκτός.
Σε άλλο exit Poll το SPD λαμβάνει 37%, το CDU 34%, οι Πράσινοι 6%, οι Φιλελεύθεροι 9%, το κόμμα της Αριστεράς οριακά εντός Βουλής με 5% και το ακροδεξιό AFD με 7%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας