Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 3-0: Μέσι λαμπρός την οδηγεί!

1401
μπαρτσελόνα

Η Λίβερπουλ στάθηκε εξαιρετικά στο Καμπ Νου, οδήγησε στα όρια της την Μπαρτσελόνα,  το τελικό σκορ αποτελεί μαγική εικόνα, αλλά αρκούσαν κάποιες μικρές στιγμές για να φτάσει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο επιβλητικό 3-0 που την φέρνει με το ενάμιση πόδι στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, εκεί όπου την 1η Ιουνίου θα φιλοξενηθεί ο φετινός τελικός του Champions League.

Κι όταν έχεις στην ομάδα σου παίκτες όπως ο ανυπέρβλητος Λιονέλ Μέσι ή ο Λουίς Σουάρες, τότε ξέρεις ότι αυτές οι στιγμές θα έρθουν ακόμη κι όταν ο αντίπαλος φαίνεται να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Κι οι δύο προπονητές είχαν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα (Σέρτζι Ρομπέρτο και Βιδάλ ο Βαλβέρδε, Γκόμεζ και Βαϊνάλντουμ ο Κλοπ) με τη Λίβερπουλ να πιέζει το πρώτο λεπτό από πολύ ψηλά και να δείχνει ότι ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, όμως στο 24′ έχασε τον Κεϊτά με τραυματισμό και πριν προλάβει ο Χέντερσον να μπει στο πνεύμα του αγώνα ήρθε το 1-0.

Ο Ζόρντι Άλμπα ντύθηκε Μέσι, έκανε τη διαγώνια σέντρα στην περιοχή κι ο Λουίς Σουάρες πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Άλισον και πληγώνοντας την παλιά του ομάδα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ουρουγουανού στο φετινό Champions League κι η πρώτη κατάρα που έσπασε στη σημερινή βραδιά.

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε χρόνο για να αντιδράσει, αλλά στο 36′ ο Σαντιό Μανέ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-1, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο ημίχρονο όπου η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πίστευαν πως οι κόκκινοι αργά ή γρήγορα θα ισοφαρίσουν.

Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Μίλνερ ανάγκασε τον Τερ Στέγκεν σε μια σπουδαία επέμβαση, με τον Γερμανό να λέει «όχι» στον Σαλάχ (51′) και ξανά στον Μίλνερ (57′) και τον Βαλβέρδε να βάζει στο 61′ τον Σεμέδο αντί του αρνητικού Κοουτίνιο, περνώντας τον Σέρτζι Ρομπέρτο στον άξονα.

Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε, στο 63′ ο Βιδάλ, ο οποίος έκανε την κορυφαία του εμφάνιοη με την φανέλα των Καταλανών, σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία, στο 68′ ο Ματίπ πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Σουάρες, αλλά στο 76′ ήταν η ώρα του Μέσι.

Ο Αργεντινός δεν είχε σκοράρει ποτέ εναντίον της Λίβερπουλ και σε εκείνο το λεπτό είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του από το δοκάρι του Λουίς Σουάρες σκοράροντας στην κενή εστία.

Το 2-0 ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα για την Λίβερπουλ ωστόσο το απόλυτο σοκ ήρθε στο 82′. Ο Μέσι κέρδισε το φάουλ στα 10 μέτρα έξω από την περιοχή και με αριστουργηματικό τρόπο την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Άλισον διαμορφώνοντας το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

«Μέσι, Μέσι….», τραγουδούσε όλο το Καμπ Νου με τη Λίβερπουλ να αντιλαμβάνεται οριστικά ότι δεν είναι η βραδιά της καθώς στο 84′ ο Σαλάχ από τα δύο μέτρα σημάδεψε το δοκάρι της Μπαρτσελόνα, ενώ στο φινάλε στάθηκε και τυχερή, καθώς στο 90’+6′ ο Ντεμπελέ από την ασίστ του Μέσι αντί να σκοράρει έκανε… πάσα στον Άλισον!

Έτσι η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την επιστροφή της στον τελικό του Champions League μετά το 2015, ενώ στη Λίβερπουλ αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουν μια ονειρική χρονιά, χωρίς να έχουν κατακτήσει τίποτα.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (90′ Αλενιά), Βιδάλ, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60′ Σεμέντο), Σουάρες (90′ Ντεμπελέ), Μέσι
Λίβερπουλ: Αλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (85′ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Κεϊτά (24′ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας