Μπάιντεν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Σολτς ο οποίος άναψε φωτιές

960
Μπάιντεν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί την επομένη μιας επίσκεψης του Όλαφ Σολτς στη Μόσχα, κατά την οποία ο Γερμανός καγκελάριος τάχθηκε με θέρμη υπέρ της διπλωματίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αναμένεται να έχουν, την Τετάρτη στις 21:30 ώρα Ελλάδας, τηλεφωνική συνδιάλεξη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς οι εντάσεις γύρω από την Ουκρανία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία εγγράφεται «στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού μας με τους συμμάχους μας», γνωστοποίησε η αμερικανική προεδρία, η οποία έχει εμπλακεί σε εντατική διπλωματική δραστηριότητα απέναντι στην απειλή μιας ρωσικής εισβολής που παραμένει «πραγματική», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί την επομένη μιας επίσκεψης του Όλαφ Σολτς στη Μόσχα, κατά την οποία ο Γερμανός καγκελάριος τάχθηκε με θέρμη υπέρ της διπλωματίας.

Μάλιστα, κάποιες δηλώσεις του Σολτς ενώπιον των δημοσιογράφων προκάλεσαν αναστάτωση στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, όταν είπε ότι «υπάρχει ένα γεγονός: η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη».

«Όλος ο κόσμος πρέπει να δει τα πράγματα πιο ανοικτά και να αντιληφθεί πως δεν μπορούμε να έχουμε μια ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση για ένα θέμα, που δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», προσέθεσε συγκεκριμένα.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο πρώτος που μετρίασε τις φιλοδοξίες του Κιέβου να ενταχθεί κάποια μέρα στη στρατιωτική συμμαχία.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να υποχωρήσει στην απαίτηση της Μόσχας, που θέλει το ΝΑΤΟ να δεσμευθεί επίσημα ότι δεν θα δεχθεί νέα μέλη από την Ανατολική Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας