Μονοήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν

890
γαλλία
Ιράν, Ουκρανία και Ευρωπαϊκή ασφάλεια στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση Πούτιν – Μακρόν

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μία ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η Συρία, η Λιβύη , η κατάσταση στο Ιράν και η ασφάλεια στην Ευρώπη.

Τον Ρώσο πρόεδρο συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Γαλλία ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο σύμβουλος του Πούτιν Γιούρι Ουσακόφ και ο πρέσβης στο Παρίσι, Αλεξέι Μέσκοφ.

Πούτιν και Μακρόν θα έχουν κατ΄ιδίαν συνομιλίες και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, από την πρώτη τους διμερή συνάντηση, στον Μάιο του 2017 στις Βερσαλλίες, οι δύο πρόεδροι διεξάγουν έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο.

Το 2018, Πούτιν και Μακρόν συναντήθηκαν πέντε φορές. Οι ηγέτες θα συζητήσουν για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διμερή συνεργασία, το εμπόριο, την οικονομία καθώς επίσης και για ζητήματα πολιτισμού.

«Φυσικά στο επίκεντρο θα βρεθεί το Ιράν και η κατάσταση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα. Ρωσία και Γαλλία επιθυμούν την διατήρηση  του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχέδιο Δράσης (JCPOA) και την αποτροπή της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ στο Περσικό Κόλπο, αλλά και γενικότερα. Σίγουρα θα υπάρξουν συνομιλίες για τη Συρία και τη Λιβύη» είπε ο Γιούρι Ουσακόφ.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθεί και το ζήτημα της Ουκρανίας και οι προσπάθειες επίλυσής του, στη μορφή της Νορμανδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας