Μια ακόμα νίκη, το κίνημα απέτρεψε την έξωση μικροεπαγγελματία στη Νίκαια

1250
έξωση

Η κυβέρνηση δεν ανέχεται ούτε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι άνθρωποι στις δύσκολες ώρες, όταν κάποιος χάνει και το τελευταίο του περιουσιακό στοιχείο.

Από το πρωί, αλληλέγγυοι, μέλη της Λαϊκής Ενότητας, μέλη της δημοτικής κίνησης Νίκαιας «Κόντρα στο Ρεύμα» και  μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών βρίσκονταν έξω από το κατάστημα συμπολίτη μας για να τον προστατεύσουν από την έξωση.

Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να αποτρέψουν αυτή την έκφραση αλληλεγγύης.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί παράνομα και αυθαίρετα προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα αγωνιστή-αλληλέγγυο μόνο και μόνο γιατί θεώρησαν ότι βιντεοσκοπούσε την έξωση που γινόταν στο μαγαζί του συμπολίτη μας. Ο Π. Λαφαζάνης  γραμματέας της ΛΑΕ ,ο Στάθης Λεουτσάκος, συντονιστής της ΛΑ.Ε., μαζί με τον Δημήτρη Κοντό και τη Μάνια Μπαρζέφσκι καθώς και άλλα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Πειραιά, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του συναγωνιστή και αλληλέγγυου στο αγώνα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δηλώνουμε ότι οι διώξεις δεν μας φοβίζουν και ότι ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για να υπερασπίσουμε τους συμπολίτες μας που χάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για λίγες χιλιάδες ευρώ, αδυναμία στην οποία τους έχουν σπρώξει οι ανελέητες μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 8 χρόνων. Η πολυδιαφημισμένη «έξοδος από τα μνημόνια» για χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την έξοδο στο δρόμο.

Τελικά μετά την διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων η έξωση απετράπει-προσωρινά-και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. Είμαστε σε επαγρύπνηση, για να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών.

Απαιτούμε:

-από τη Eurobank  να δώσει την παράταση που ζητάει ο πληττόμενος συμπολίτης μας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να μην βρεθεί στο δρόμο.  

-Να σταματήσουν οι τράπεζες εξώσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε φτωχούς συμπολίτες μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας