Μητσοτάκης σε ανοικτή σύγκρουση με ''Καραμανλικούς'': Διέγραψε τον Αντώναρο για χάρη του Γεωργιάδη

2128
μητσοτάκης

Εκτός κόμματος ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος -επί κυβέρνησης Καραμανλή- έπειτα από ανάρτηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήριζε «σεξιστή μουσαφιραίο δοτό αντιπρόεδρο»
Στη διαγραφή, από τη Νέα Δημοκρατία, του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, προχώρησε απόψε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται, λιτά, το εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».
Πηγές της ΝΔ, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν τα εξής: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο, είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος, την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια, αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».
Με αφορμή την υπόθεση της Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή είχε γράψει νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…
Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.
Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».
Μετά την ανάρτηση αυτή, πράγματα ο Κυρ. Μητσοτάκης έλαβε άμεσα πρωτοβουλίες … και αποφάσισε την διαγραφή του κ. Αντώναρου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας έτσι εμπράκτως τον αντιπρόεδρο της παράταξης, κ. Γεωργιάδη.
 

Ανοικτή σύγκρουση Μητσοτάκη με Καραμανλικούς

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η διαγραφή του Ευαγγ. Αντώναρου σηματοδοτεί πλέον την ανοικτή σύγκρουση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, ενώ ερώτημα παραμένει και η στάση της ηγεσία της ΝΔ απέναντι στον Γιώργο Βλάχο, ο οποίος με δηλώσεις του ζήτησε την άμεση παραίτηση του Αδ. Γεωργιάδη.
Η σύγκρουση αυτή της ΝΔ και η ”ομηρία” του Μητσοτάκη από τον Αδ. Γεωργιάδη δρομολογεί νέες δυσμενείς εξελίξεις στην ΝΔ, η οποία, έτσι κι’ αλλιώς, μαζί με τη ΔΗΣΥ (νέο ΠΑΣΟΚ), είναι στριμωγμένες από το σκάνδαλο Novartis.
Γίνεται σαφές, επίσης, από τις τελευταίες εξελίξεις, κατ’ αρχήν με τα Σκόπια και κυρίως με την υπόθεση Novartis, ότι ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έχει μεταμορφωθεί με τις επιλογές του στο κατ’ εξοχήν κόμμα του ελληνικού οικονομικού κατεστημένου και σε απόλυτο φερέφωνο των ΗΠΑ και της Γερμανικής ΕΕ, εκτοπίζοντας, μάλλον, από αυτόν το ρόλο τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ.
Μια σύγχρονη ριζοσπαστική ενωτική Αριστερά καλείται να καλύψει το κενό μιας γνήσιας προοδευτικής πολιτικής στην χώρα σε μια ανεξάρτητη και όχι αποικιοκρατούμενη Ελλάδα.

Το σχόλιο του Ευ. Αντώναρου για τον Άδωνι Γεωργιάδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας