Με 12 ομάδες η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

1374
ομάδες

Ρεκόρ συμμετοχής μαθητών στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Πάνω από 600 μαθητές επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στην κατανόηση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, τη Μηχανικής, των Μαθηματικών και στην επίλυση προβλημάτων, αποδεικνύοντας ότι η ενασχόληση με την εκπαιδευτική ρομποτική παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και στην αντιμέτωπιση προκλήσεων που θα βοηθήσει τα νέα παιδιά στη μελλοντική τους πορεία στην αγορά εργασίας.

Στο τελικό διαγωνισμό αναδείχτηκαν δώδεκα ομάδες οι οποίες θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή που θα διαγωνιστεί στην 14η World Robot Olympiad WROTM 2018 με θέμα «Food Matters», τον Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη.

DSCF0813

Εκείνα που όμως αξίζει να αναφερθούν, είναι τα όσα προηγούνται της Ταϊλάνδης. Μαθητές από όλη τη χώρα δημιούργησαν και προγραμμάτισαν ρομποτικές κατασκευές, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα, ενώ προσπάθησαν να δώσουν λύσεις σε κρίσιμα για τον πλανήτη μας ζητήματα, όπως η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, η βελτίωση της ποιότητας διατροφής, η επισιτιστική ασφάλεια και ο τερματισμός της πείνας, προκειμένου να επιτευχθεί ο Νο2 στόχος των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger».

Πλέον, τα παιδιά που διακρίθηκαν θα ταξιδέψουν τον ερχόμενο Νοέμβριο (από τις 16 έως τις 18) στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης, όπου θα συναγωνιστούν με άλλα παιδιά από εξήντα χώρες του κόσμου, στη World Robot Olympiad WROTM 2018 , το παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Εκεί νέοι από όλο τον κόσμο έχουν δώσει ραντεβού για να αναπτύξουν περαιτέρω τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας, στα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO™, έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας