Με τρία χρόνια φυλακή απειλείται ο Λαφαζάνης. Όλοι/ες Τετάρτη Ευελπίδων

3245
φυλακή

Σε μιά δίκη, όπου κατηγορούμενος έπρεπε να είναι το βρώμικο σημερινό πολιτικοοικονομικό σύστημα και τα ανδρείκελα, οι πολιτικοί εκφραστές του, οδηγούν την Τετάρτη στις 9 π.μ στην Ευελπίδων τον Παν. Λαφαζάνη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών και με κατηγορίες, επί των οποίων, αν κριθεί ένοχος, θα υποστεί φυλάκιση τριών χρόνων και άνω.

Σε δίκη παραπέμπεται στις 30/10/2019 ο Παν. Λαφαζάνης για την δράση του στο πλαίσιο του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 1, 12141626/1Α27/1459498334/3Α396242/1 του Ποινικού Κώδικα.

Την απαράδεκτη  τρομοκρατικού τύπου δίωξη κατά του Παν. Λαφαζάνη, η οποία παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές για την χώρα εποχές, στις οποίες φαίνεται ότι έχουμε ανεπαισθήτως εισέλθει, έχει ασκήσει με πρωτοβουλία της η Εισαγγελία Αθηνών και με αφορμή μήνυση που κατέθεσε, άκουσον-άκουσον, Λιβεριανό fund με έδρα την πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια, το οποίο ενδιαφέρετο να κάνει προσφορά σε “παρεμποδισθέντα” από τον Παν. Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές πλειστηριασμό.

Οι πλέον επαχθείς κατηγορίες κατά του Παν. Λαφαζάνη είναι η παράβαση του άρθρου 334/3Α για διατάραξη κοινής ειρήνης και του άρθρου 396 για παρακώλυση συναγωνισμού, το οποίο άρθρο μετατράπηκε από τους Τσίπρα και Κοντονή σε ιδιώνυμο αδίκημα κατά τα πρότυπα αδικημάτων πολιτικής δίωξης της μετεμφυλιακής περιόδου.

Αν ο Παν. Λαφαζάνης κριθεί ένοχος, η παράβαση των ως άνω άρθρων επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 2 έτη το πρώτο αδίκημα και φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους το δεύτερο.

Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iksra ότι η δίωξη κατά Λαφαζάνη με τη γνωστή και διάφανη δημοκρατική ιστορική διαδρομή πολιτικών και κοινωνικών αγώνων είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η μόνη φορά που ο Παν. Λαφαζάνης υπέστη διώξεις και κάθησε στο εδώλιο ήταν μόνο επί Χούντας για την αντιδικτατορική του δράση και υπογράμμιζαν ότι θεωρούν βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή ότι ο Παν. Λαφαζάνης υφίσταται για δεύτερη φορά πάλι μιά καθαρά πολιτική δίωξη, στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς όπου ένας ιδιόμορφος ολοκληρωτισμός, σκεπάζει την χώρα.

Οι ίδιοι πολιτικοί και νομικοί κύκλοι χαρακτήριζαν βαθύτατη υποκρισία και εντελώς αδιανόητο ως γεγονός  το ότι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί του κατεστημένου που βούλιαξαν την χώρα, την καταχρέωσαν, την λεηλάτησαν και την λήστεψαν. Όλοι εκείνοι που λειτούργησαν ως αρπακτικά και βαρύνονται με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πραξικοπήματα, όχι μόνο δεν έχουν κατηγορηθεί για το παραμικρό αλλά και συνεχίζουν  ανενόχλητοι από κυβερνητικές και θεσμικές θέσεις το καταστροφικό και ληστρικό έργο τους και μόνο ο Παν. Λαφαζάνης είναι ο ένοχος και κατηγορούμενος  και σειρά άλλων αγωνιστών, γιατί πάλεψε και παλεύει για να σταματήσει η βάρβαρη αρπαγή σπιτιώνεπαγγελματικής στέγης και λαϊκών περιουσιακών στοιχείων από φτωχά νοικοκυριά , μικρούς επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Η δίκη του Παν. Λαφαζάνη θα διεξαχθεί από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στη Σχολή Ευελπίδων στις 30/10/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 πμ, Κτίριο 7Αίθουσα 1.

Ο Παν. Λαφαζάνης, δήλωσε στην Iskra ότι θα είναι ανεπίτρεπτη η αναβολή της δίκης, όπως συνήθως μεθοδεύεται σε αυτές τις περιπτώσεις για λόγους υπεκφυγής και πολιτικής ομηρίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η δίκη πρέπει να γίνει και ότι εκεί θα φανεί ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι και ποιοι οι κατήγοροι.

Υπάρχει κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για μιά μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη για μιά δίωξη που δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά την καρδιά της δημοκρατίας και την υπεράσπιση των πιο στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Όλοι-ες Τετάρτη 30/10, 9 π.μ, στη Σχολή Ευελπίδων!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας