Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο οδηγό, η Πορτογαλία 1-0 το Μαρόκο

1488
κριστιάνο

Ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, μόλις στο τέταρτο λεπτό, ήταν αρκετό για να πετύχει η Πορτογαλία την πρώτη νίκη της στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Ίβηρες επικράτησαν 1-0 του Μαρόκου στο «Λουζνικί» της Μόσχας, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου, και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16», ενώ αντίθετα οι Αφρικανοί μετά τη δεύτερη ήττα τους αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ρονάλντο ξεκίνησε το ματς από εκεί που… σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή (15/6), απέναντι στην Ισπανία. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο άσος της Ρεάλ εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Ζοάο Μουτίνιο από τα δεξιά, ξεμαρκαρίστηκε με ωραία κίνηση και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση και ξεπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας, για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ όλων των εποχών με εθνική ομάδα. Λίγο αργότερα ο 33χρονος επιθετικός είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ελ Κατζούι.

Στη συνέχεια το Μαρόκο ανέβασε την απόδοσή του και… φανέρωσε ξανά τα αμυντικά προβλήματα των Πορτογάλων, φτάνοντας με σχετικά άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Οι Αφρικανοί είχαν συνολικά οκτώ τελικές στο πρώτο μέρος, με καλύτερη στιγμή μία κεφαλιά του Μπενατιά στο 12΄ που μπλόκαρε ο Ρουί Πατρίσιο. Στο 39΄ ο Ρονάλντο έδωσε… μισό γκολ στον Γκουέδες, όμως ο επιθετικός της Βαλένθια νικήθηκε από τον Ελ Κατζούι.

Το Μαρόκο συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 57΄, όμως ο Ρουί Πατρίσιο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Μπελχαντά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπενατιά σούταρε δυνατά αλλά άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Με όλο το πείσμα και το πάθος τους, οι παίκτες του Ερβέ Ρενάρ δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αφού και στη φάση του 90ού λεπτού, το σουτ του Ζιγιέκ κόντραρε στον Πέπε, και αποκλείστηκαν οριστικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με τέσσερις βαθμούς είναι κοντά στους «16», αλλά με αυτή την εικόνα δεν θα φτάσει πολύ μακριά, όσα γκολ κι αν βάλει ο Ρονάλντο…

Διαιτητής: Τζο Φλέτσερ (Καναδάς)

Κίτρινες κάρτες: Αντριέν Σίλβα (90΄+) – Μπενατιά (40΄)

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο (89΄ Αντριέν Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (59΄ Ζέλσον Μαρτίνς), Ζοάο Μάριο (70΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Γκουέδες.

ΜΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Ντιράρ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί (86΄ Φαϊρ), Ζίγιεκ, Μπελχαντά (75΄ Καρσελά), Νουρεντίν Άμραμπατ, Μπουταϊμπ (69΄ Ελ Καάμπι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας