Με την «Ανυπόκτακτη Ήπειρο» υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Κ. Νουτσόπουλος

2352
νουτσόπουλος

«Ανυπόκτακτη Ήπειρος» είναι το όνομα της περιφερειακής παράταξης που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, συνδυασμός που συγκροτείται από δυνάμεις οι οποίες αναφέρονται κατά βάση στη Λαϊκή Ενότητα.

Δυνάμεις που όπως τόνισε στη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού ο Κώστας Ρουμελιώτης, συνασπίζονται με στόχο την ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ως επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος τίθεται ο Κώστας Νουτσόπουλος, ο οποίος ανέγνωσε ένα κείμενο διακήρυξης της παράταξης σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους πολίτες, να είμαστε η φωνή των κινημάτων, η φωνή των πολιτών για να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου»…

Τα πρώτα ονόματα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που ανακοίνωσε ο κ. Νουτσόπουλος, είναι τα εξής:

Τσακίρης Δημήτριος, Πανεπιστημιακός

Καινούργιος Ευάγγελος, Εκπαιδευτικός

Λαϊνά Παρθενία, Επαγγελματίας

Πεσλής Μπάμπης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν.Σκουφά

Τριαντάφυλλου Χαρά, Φοιτήτρια

Τσίκου Ελένη, εκπαιδευτικός

Πιστιώλης Σταύρος, Λογιστής

Γεωργιάδης Ηλίας, Γυμναστής

Φλώρος Γιώργος, Ηθοποιός-Μίμος

Σταματιάδου Ερασμία, Καθηγήτρια Ρωσικής

Τσακανίκας Γιώργος, Κτηνίατρος

Γοδέβενος Πέτρος, Συνταξιούχος ΟΑΕΕ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ»

Πολίτες της Ηπείρου,

Απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους-ες τους δημοκράτες-σες της Ηπείρου.

Εμείς που πήραμε την Πρωτοβουλία, συνυπογράψαμε και δημοσιοποιήσαμε, τις προγραμματικές θέσεις μας μέσα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ της Ηπείρου με τίτλο:

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ».

Σήμερα παρουσιάζουμε, στα ΜΜΕ της Ηπείρου τη παράταξή μας την «ANYΠOTAKTH ΗΠΕΙΡΟ»,

Που:

-συγκροτήθηκε μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες.

– είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη, που έχει τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Ήπειρο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.

– με επέλεξε και μου ανέθεσε την ευθύνη να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Δεσμευόμαστε: 

Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες.

Να αγωνιστούμε ώστε να ακυρώσουμε το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεολύσια.

Να προωθήσουμε μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεσμευόμαστε:

Να αγωνιστούμε ώστε να μην εκποιηθούν και να μην ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ήπειρο.

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Να αγωνιστούμε ώστε να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές συμβάσεις έρευνας και εξορύξεων υδρογονανθράκων της κυβέρνησης, με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις πολυεθνικές της ενέργειας στην Ήπειρο. Να σταματήσουν άμεσα οι εξορύξεις και η έρευνα στην Ήπειρο.

Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, ώστε να προχωρήσει ο τόπος μας σε ένα μεταβατικό φιλολαϊκό προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικού και κοινωνικού μετασχηματισμού, για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

Δεσμευόμαστε:

Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το περιφερειακό πρόγραμμα και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.

Υπόβαθρο κάθε δράσης μας ο Δημοκρατικός, Αναπτυξιακός Προγραμματισμός, ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής, που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, και στον Αθλητισμό στην περιοχή μας. Ιδιαίτερη στόχευση στην ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας και στην προστασία των ηλικιωμένων.

Προτεραιότητά μας έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό.

Βασικές στοχεύσεις μας: Η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό προϋποθέτει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως ένα «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη

Για αυτό δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για:

Την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά Περιφερειακή Ενότητα (νομό).

Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες,

Η πραγματικότητα είναι ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ετοιμάζονται να εκχωρηθούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Επίσης είναι γεγονός πως οι οδικοί άξονες έχουν εκποιηθεί και ο κάθε Ηπειρώτης πληρώνει πανάκριβα διόδια προκειμένου να μετακινηθεί εντός ή εκτός της Περιφέρειας.

Η αγροτική οικονομία συρρικνώνεται και βάσει των στοιχείων της Eurostat η Ήπειρος συνεχίζει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι του μνημονιακού τόξου στην Ήπειρο, κύριοι Καχριμάνης, Ζάψας, Ριζόπουλος και Δημητρίου, είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια. Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές, για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντειες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων, η εκποίηση του ορυκτού πλούτου όπως και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, το χωροταξικό κ.ά.

Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου, απεχθούς και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.

Επιπλέον εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών ούτε με ΘΑ που ξεχνιούνται την επόμενη των εκλογών ή των Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ούτε με προεκλογικά παραμύθια, ούτε με ωραία λόγια.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και συναγωνιστές της «Α.Ρ.Σ.Η» που με επέλεξαν για υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για εμένα ώστε να αποδειχτώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Θα εργαστούμε συλλογικά μέχρι τις εκλογές αναδεικνύοντας όλα τα μεγάλα προβλήματα της Ηπείρου, παρουσιάζοντας τις δικές μας προτάσεις.

Θα προβάλουμε τις απόψεις των κινημάτων της Ηπείρου, των σωματείων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών,

των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των φοιτητικών συλλόγων.

Θα επισκεφθούμε κάθε γωνιά της Ηπείρου, θα μιλήσουμε με όλους και όλες μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.

Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην δημιουργία  του μετώπου ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος, της υποτέλειας, της εξάρτησης και της λιτότητας που επιβλήθηκε στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας