Με σαξόφωνα και τύμπανα η διαμαρτυρία των καλλιτεχνών έξω από το Υπ. Εργασίας

1887
διαμαρτυρία

Ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας πραγματοποίησαν χθες ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί.
Με τρομπέτες, σαξόφωνα και τύμπανα, οι καλλιτέχνες απαίτησαν απο το Υπουργείο να πάρει καθαρή θέση για τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) στο Θέαμα – Ακρόαμα.
Επιπλέον ζητούν να ενταχτούν ξανά οι μουσικοί των νυχτερινών κέντρων στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και να διατηρηθεί το χαμηλό ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

«Καμία αναμονή, όχι στα μέτρα της Κυβέρνησης το σύνθημά τους».

Όπως σημειώνει ο ΠΜΣ στην ανακοίνωσή του:
«Ζητάμε την άμεση έκδοση εγκυκλίου που να ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ στο Θέαμα – Ακρόαμα παραμένουν στο καθεστώς του μισθωτού για τις ασφαλιστικές εισφορές όπως ήταν και πριν.
Ζητάμε την επαναφορά των ορίων ηλικίας των καλλιτεχνών που είναι στο αυξημένο ασφάλιστρο στα επίπεδα που ήταν προ του 3ου μνημονίου.

Δεν είναι δυνατόν να στέλνονται χορευτές, πνευστοί κ.α. στα 67 χρόνια. Τα Ταμεία έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές αυτών των ασφαλισμένων, χρήματα που τα αφαιρούν από τους δικαιούχους με την απόφασή σας να τους στείλουν στα 67 χρόνια.
Τέλος, απαιτούμε την επαναφορά των μουσικών στα νυχτερινά κέντρα στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων».

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το ΣΕΗ σημειώνει:
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα νέα μέτρα που ήδη έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΣΕΒ. Μέσα σ’ αυτά είναι η νέα μείωση του αφορολόγητου πιθανόν στα 6.000 ευρώ και νέα μείωση συντάξεων με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς. Δηλαδή αφαίρεση άλλου ενός μισθού.
Μέσα στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπαίνει ακόμα και το ζήτημα που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές στο δελτίο παροχής υπηρεσιών των καλλιτεχνών, που επί της ουσίας θα μας υποχρεώσουν να έχουμε, αφού μας αναγνωρίζουν ως αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και όχι ως μισθωτούς που είμαστε. Έτσι απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες απ’ την υποχρέωση να μας ασφαλίζουν και μέσω της αυτασφάλισης και της συγχώνευσης των Ταμείων, εκτός του ετήσιου φόρου θα πρέπει να πληρώνουμε 160 ευρώ το μήνα για τις ασφαλιστικές μας εισφορές.
Δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι.
Πρέπει να αναδείξουμε τη μεθόδευση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα βάρη της ασφάλισης από τους εργοδότες στους εργαζόμενους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας