Με πλήθος κόσμου το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ

718
αντίο

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Χιούστον του Τέξας για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, η δολοφονία του οποίου από ένα λευκό αστυνομικό, προκάλεσε κύμα οργής και ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία.

«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε η πάστορας Μία Ράιτ στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. «Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα», συμπλήρωσε, καθώς άνοιξε την τελετή.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του μεταφέρθηκε στη γειτονική πόλη Πέρλαντ για την ταφή, δίπλα στο μνήμα της μητέρας του.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, μίλησαν επίσης συγγενείς του 46χρονου Αφροαμερικανού, ενώ προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του υποψήφιου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη «φυλετικής δικαιοσύνης», αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί στις ρατσιστικές δολοφονίες και την αστυνομική βία κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου ο Μπάιντεν υπήρξε αντιπρόεδρος.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Αλ Γκριν, ενώ μίλησε και ο δήμαρχος του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ένα διάταγμα που θα προωθεί «μεταρρυθμίσεις» στην αστυνομία και ότι η 9η Ιούνη θα κηρυχθεί «Μέρα του Τζόρτζ Φλόιντ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας