Με ιδιαίτερα “τσουχτερό” επιτόκιο το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2δις με 7ετές-ομόλογο

1115
επιτόκιο

Άρχισαν τα όργανα για το ελληνικό κράτος, το οποίο για να αντλήσει μόλις 2 δις € από 7ετες ομόλογο υποχρεώθηκε να πληρώσει ένα ιδιαίτερα τσιμπημένο, σε σχέση με όσα ισχύουν στην Ευρώπη, επιτόκιο της τάξης του 2,02 %, δηλαδή 280 εκ. ευρώ στους “τοκογλύφους’ στα επόμενα 7 χρόνια, χώρια την υψηλή προμήθεια που τσέπωσαν οι τράπεζες και οι οίκοι  που”έτρεξαν” την έκδοση και συγκεκριμένα οι Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura, Société Générale των οποίων το υπέρογκο ύψος της προμήθειας δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Η προσφυγή του ελληνικού κράτους σε δανεισμό είναι η πρώτη η οποία έγινε και μάλιστα αναγκαστικά, αφού η κυβέρνηση άρχισε από τον Απρίλη, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Χρ. Σταϊκούρα, να ξοδεύει από το λεγόμενο “μαλακό” μαξιλάρι γιατί το “σκληρό” μαξιλάρι των 15,7 δις δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδικά άδεια από τον ESM.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, λόγω και έλλειψης κάθε  ίχνους ευρωενωσιακής αλληλεγγύης και χορήγησης “δωρεάνχρήματος όπως απαιτούν οι περιστάσεις,  θα καταφεύγει από εδώ και εμπρός όλο και περισσότερο σε όλο και μεγαλύτερο δανεισμό και με όλο και χειρότερους όρους, εκτροχιάζοντας και υποθηκεύοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα και το μέλλον της.

Σε κρίσεις σαν και αυτές που διανύουμε ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί είναι να είσαι χώρα εντός της Ευρωζώνης, στην οποία κυριαρχεί η Γερμανία.

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας