Με αντιπροσωπεία της Λιβύης συναντήθηκε ο “πατέρας” του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου

599
Με αντιπροσωπεία της Λιβύης συναντήθηκε

Αντιπροσωπεία της Βουλής (HoR) της Λιβύης συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρώην Αρχηγό του Επιτελείου των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων -αρχιτέκτονα του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου για τα θαλάσσια σύνορα- ναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί στο Τουρκικό Κέντρο Παγκόσμιων Ναυτικών Στρατηγικών στην Κωνσταντινούπολη.

Το κέντρο δημοσίευσε εικόνες από τη συνάντηση στο Twitter και είπε ότι ο Γιαϊτζί εξοικείωσε την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία σχετικά με τη θαλάσσια συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ και της Τουρκίας τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Γιαϊτζί ενημέρωσε τη λιβυκή αντιπροσωπεία για τον θαλάσσιο χώρο που κέρδισε η χώρα τους στο πλαίσιο της συμφωνίας, λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο της προσέγγισης “win-win” μεταξύ των δύο χωρών, τις οποίες αποκάλεσε μάλιστα “γειτονικές”.

Το κέντρο δημοσίευσε ένα tweet λέγοντας ότι “η αντιπροσωπεία έλαβε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη Συμφωνία Οριοθέτησης Περιοχών Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας Τουρκίας-Λιβύης“, αναφέροντας ότι “Καταλάβαμε ξεκάθαρα ότι αυτή η συμφωνία είναι υπέρ της Λιβύης και πρόκειται να προστατέψτε το”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της HoR, Γιουζέφ  αλ-Ακούρι, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής Ισά αλ-Αραΐμπι και τα μέλη της βουλής Ζιάντ Νταγκίμ, Ιντρίς αλ-Μαγκράμπι και Μπαντρ αλ-Νουχαΐμπ, οι οποίοι είναι όλοι υποστηρικτές του Χαλίφα Χαφτάρ.

Μάλιστα ο Γιαϊτζί, συναντήθηκε στη συνέχεια με φοιτητές του Πανεπιστημίου Ντουμλουπινάρ, συνάντηση στην οποία βραβεύτηκε για την “Γαλάζια Πατρίδα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας