ΜΕΤΑ: Πρόταση στα συνδικάτα Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα για προκήρυξη απεργίας

1336
ασφαλιστικό

Το ΜΕΤΑ, παίρνοντας υπόψη την εξαγγελία πρωτοβάθμιων σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, για απεργία στη μία και στις οχτώ Νοέμβρη, πρότεινε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ (4.10.18) να παρθεί πρωτοβουλία από την ΑΔΕΔΥ, για συνάντηση μ’ αυτές τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, με στόχο να συμφωνηθεί κοινή ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης στις αρχές Νοέμβρη και να γίνει προσπάθεια αυτή η απεργία να πάρει τα χαρακτηριστικά Γενικής Πανεργατικής Απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη από τις 30/08/18 στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, το ΜΕΤΑ είχε  προτείνει την πραγματοποίηση απεργίας στη 1 Νοέμβρη με δεδομένο ότι σωματεία του ιδιωτικού τομέα είχαν αποφασίσει διακλαδική Απεργία την ίδια μέρα. Όμως οι περισσότερες από τις άλλες παρατάξεις καταψήφισαν τότε την πρότασή μας.

Αντί όμως η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει την πρότασή μας, για κοινή μέρα απεργιακής κινητοποίησης, αποφάσισε να εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει στις 15/10/18, την κήρυξη 24ωρης Απεργιακής κινητοποίησης  για τις 14 Νοέμβρη, δηλώνοντας μάλιστα ότι «θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια η 24ωρη Απεργία να λάβει χαρακτηριστικά Γενικής Απεργίας».

Το ΜΕΤΑ εκτιμά ότι πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο, για μία ακόμη φορά, μέσα σ’ ένα 15νθήμερο να γίνουν απεργίες σε 3 διαφορετικές ημέρες από τμήματα των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τα αιτήματα των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, της κατοχύρωσης του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, της μόνιμης και σταθερής εργασίας, της γενναίας αύξησης των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και Περιβάλλον, της κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, του σταματήματος των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, της κατάργησης της Φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών, της κατάργησης των μνημονίων κ.λπ. είναι κοινά και μπορούν και πρέπει να συσπειρώσουν όλους τους εργαζόμενους.

Απευθυνόμαστε για μια ακόμη φορά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και τους καλούμε, έστω και τώρα, να πάρουν πρωτοβουλίες συνεννόησης για τον καθορισμό κοινής ημερομηνίας Γενικής Πανεργατικής Απεργίας, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοέμβρη, με προοπτική τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Η ΕΕ του ΜΕΤΑ

Αθήνα, 9/10/2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας