ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «Πρίμο σεκόντο» στους προεκλογικούς εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ απ’τη Συνδικαλιστική Ανατροπή

1146
μετα

Με μια υπαγορευμένη ανακοίνωση, αν όχι απευθείας από το Μαξίμου, σίγουρα τότε από την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο (Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση) και τους νεόκοπους εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» έρχεται να προσφέρει τις προεκλογικές της υπηρεσίες στην κυβέρνηση αναπαράγοντας τον εκβιασμό της προς τους εργαζόμενους για το τι τους περιμένει, αν έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης.

Το σχέδιο της ανακοίνωσης, αφού έκανε τον «γύρο» στους επικεφαλής των παρατάξεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με διακινητή τον εκπρόσωπο της ΣΥΝΑΝ στην ΑΔΕΔΥ, προφανώς κατά παραγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίφθηκε και τελικά ανέλαβε η ΣΥΝΑΝ να κάνει την βρόμικη δουλειά  της εκβιαστικής προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Το ίδιο κείμενο, με την ανακοίνωση της ΣΥΝΑΝ είχε χρησιμοποιηθεί πριν από λίγες ημέρες από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να απαντήσει στην καταγγελία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την απροκάλυπτη στήριξη του στον εργοδότη δήμαρχο Νικαίας – Ρέντη που εργάζεται και συνδικαλίζεται.

Προκειμένου να μην χαλάσουν τους «ιδιαίτερους» δεσμούς τους με την ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και για να συνεχίσουν να την έχουν δεκανίκι στις αποφάσεις τους, δεν έφεραν το σχέδιο της ανακοίνωσης όπως συνηθίζουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχοντας κατά νου την αντίδραση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωση – καταγγελία της Ομοσπονδίας κατά του υποψήφιου δήμαρχου Αθηνών Κ. Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που και εκεί για να μην διαταραχτούν οι σχέσεις ΣΥΝ.ΑΝ – ΔΑΚΕ δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, παρά του ότι υπήρχε απόφαση έκδοσή της από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι η ΣΥΝΑΝ βρίσκεται σε «εντεταλμένη υπηρεσία» από το γεγονός και μόνο ότι ενώ ασκούν κριτική στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ, που θα εφαρμόσει εφόσον το κόμμα του κυβερνήσει, αφήνουν στο απυρόβλητο  την μνημονική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων που συνεχίζει και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να παρουσιάζονται ως αντιμνημονιακοί αλλά για το 3ο μνημόνιο δεν κάνουν κουβέντα.

Λες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας όχι μόνο το 3ο μνημόνιο αλλά και όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων που δεν είχαν εφαρμοστεί, δεν άλλαξαν τον κόσμο προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο Κ. Μητσοτάκης αλλά και όλες οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, ευνοώντας την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο, εγχώριο και διεθνές.

Λες και η προσχηματική αξιολόγηση «Βερναρδάκη» δεν εξυπηρετεί τον σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού και την δημιουργία του μικρού και ευέλικτου κράτους που θα αναθέτει τις υπηρεσίες του σε εργολάβους. Αλλά για αυτά καμία αναφορά.

Η υπαγόρευση του κειμένου γίνεται αντιληπτή από το γεγονός ότι από την πρεμούρα που είχε η ΣΥΝΑΝ να εξυπηρετήσει γρήγορα την κυβέρνηση, δεν αντιλήφθηκε ότι η καταγγελία – καταδίκη εξαντλείται στην υγεία, την παιδεία και στο «επταήμερο» του ιδιωτικού τομέα. Να υποθέσουμε ότι το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους είναι αποδεκτό από την «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» ;…

Με την ανακοίνωση της η ΣΥΝΑΝ δεν υπολείπεται σε τίποτα από την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο επικεφαλής της στην ΑΔΕΔΥ σε δήλωση του σχετική με την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που διέρρευσε για την συνταγματικότητα της κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας(13ος – 14οςμισθός) αναπαράγοντας εξίσου τον εκβιασμό της κυβέρνησης για τον Κ. Μητσοτάκη υποστηρίζει  ότι η πολιτική απόφαση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού μπορεί να διεκδικηθεί μόνο από την σημερινή κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση από την ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προγραμματίζει την κατάργηση των δώρων και από τον ιδιωτικό τομέα. Τέτοιος εκβιασμός!!!

Η ηγεσία της ΣΥΝΑΝ έπρεπε να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η νέα γενιά που μεταναστεύει, δεν βλέπει μόνο τον κ. Μητσοτάκη σαν εφιάλτη, βλέπει ΟΛΟΥΣ τους εκφραστές και υποστηριχτές των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ολίγων σαν εφιάλτη.

Κανένας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του διπολισμού που μας οδηγούν  και ούτε να υποκύψει στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα που βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολύ απλά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή όλων των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να αποδοκιμάσουν στις εκλογές όλους όσοι μαύρισαν τις ζωές μας, ψήφισαν, στήριξαν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να εφαρμόζουν μέχρι κεραίας όλους τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, της λιτότητας και της εξαθλίωσης του λαού μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας