ΜΕΤΑ: Κοινωνικό μέρισμα-«Ανακύκλωση» της φτώχειας και αντιπερισπασμός για την γ’ αξιολόγηση

1287
μετα

Την ώρα που μέσω του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού 2018 και του κλεισίματος της γ’ αξιολόγησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ετοιμάζεται να εξαπολύσει και νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που στόχο έχουν την ισοπέδωση των εργατικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, εμφανίζεται ως «σωτήρας»των εξαθλιωμένων κοινωνικών στρωμάτων και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και τους απόμαχους της δουλειάς, μοιράζοντας «κοινωνικό μέρισμα», με ξένα κόλλυβα.

Πρόκειται για μια νέα απάτη. Το μέρισμα αυτό προέρχεται από την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, από την περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, της παιδείας, της πρόνοιας, από την έλλειψης βασικών έργων και υποδομών για την ασφάλεια του πολίτη και από το τσεκούρωμα των προνοιακών επιδομάτων.

Τα περίπου 700 εκατ. ευρώ που «μοιράζονται» σαν «κοινωνικό μέρισμα» είναι προϊόν ριφιφί στις τσέπες των εργαζομένων και συνταξιούχων. Είναι χρήματα που θα πάρουν πίσω μέσω του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού 2018, αφού προβλέπονται μέτρα, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, και ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Η δήθεν «αναδιανομή» του πλεονάσματος είναι ψίχουλα, αφού την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο των περικοπών, της υπερφορολόγησης, της διεύρυνσης των μισθών πείνας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης.

Δεν μπορεί να κρύψει κανείς το «μεγάλο μαχαίρι» που τρυπά το «λιπόσαρκο σώμα» της κοινωνίας, που νιώθει κάθε μέρα που περνά «στο πετσί» της τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, την ίδια ώρα που φοροαπαλλάσσουν το κεφάλαιο, που κάνουν «δωράκια» στους ολιγάρχες και στις τράπεζες, που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και τα «ασημικά» της χώρας και εκπλειστηριάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους να μην πέσουν στην επικοινωνιακή παγίδα και να παλέψουν για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, καλεί την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων να πάρουν πρωτοβουλία και να καλέσουν όλα τα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες των Εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συντονισμένη δράση για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Δεν μπορεί, για μια ακόμα φορά, να καλλιεργείται κλίμα αναμονής για την προκήρυξη μιας απεργίας τη μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα, για την τιμή των όπλων.

Για να μην επαναληφθεί το φιάσκο της περσινής απεργίας για το ασφαλιστικό – φορολογικό, τα συνδικάτα πρέπει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με γενική απεργία, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα της γ’ αξιολόγησης και να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί.

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας