ΜΕΤΑ: Διέρρευσε το κρυφό σχέδιο για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος

1243
μετα

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος, και του εργατικού συντάκτη της Κώστα Κατίκου για το πόρισμα της επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο πέφτει μαχαίρι στο ανθυγιεινό επίδομα δείχνει τους πραγματικούς λόγους που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση το κρατά επτασφράγιστο μυστικό από τα συνδικάτα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που δεν έχει μέχρι στιγμής διαψευστεί, το ανθυγιεινό επίδομα ψαλιδίζεται σημαντικά ενώ στις χαμηλότερες κατηγορίες εργαζομένων που παίρνουν 70 και 35 ευρώ μπορεί να σταματήσει η καταβολή του.

Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όσο και των άλλων υπουργείων που συμμετείχαν στην επιτροπή προκειμένου να της δοθεί το πόρισμα όλοι κρατούν σιγήν ιχθύος. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι από την επιτροπή που συγκροτήθηκε απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι γνωστό ότι στην έκθεση συμμόρφωσης της ευρωπαϊκής επιτροπής για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση των κονδυλίων που διατίθενται για το ανθυγιεινό επίδομα.

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το κρυφτούλι της κυβέρνησης η άρνηση του κ. Τσακαλώτου να δώσει το πόρισμα στην ΑΔΕΔΥ κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης.

Ύστερα από όλα αυτά ο εφησυχασμός που καλλιεργούν κάποιοι μπορεί να αποβεί μοιραίος, όταν όλα δείχνουν ότι τα κυβερνητικά σχέδια στοχεύουν άμεσα σε περικοπές του ανθυγιεινούεπιδόματος.

Ως ΜΕΤΑ από την πρώτη στιγμή έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουμε καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να κινητοποιηθούν για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας