ΜΕΤΑ: Απεργοσπαστική ενέργεια η απόφαση της ΓΣΕΕ για κήρυξη απεργίας 28/11

1163
ασφαλιστικό

Το ΜΕΤΑ, σχετικά με την απόφαση της εργοδοτικής – κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, για κήρυξη απεργίας στον ιδιωτικό τομέα, στις 28 Νοέμβρη, δηλώνει τα εξής:

1. Η απόφαση αυτή, αποτελεί ωμή και ανοιχτή – απεργοσπαστική πρόκληση απέναντι στα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και την ΑΔΕΔΥ, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν προκηρύξει απεργία για τις 14 Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, προτού πάρουν την απόφασή τους, είχαν απευθυνθεί στη ΓΣΕΕ, η οποία… δεν έβλεπε λόγους για προκήρυξη απεργίας το Νοέμβριο!

2. Είναι προφανές πλέον ότι η απόφαση αυτή τής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν στρέφεται απέναντι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, αλλά επιχειρεί να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει την ήδη προκηρυγμένη απεργία για τις 14 Νοέμβρη, ώστε να μην πετύχει καμία από τις δύο.

3. Εάν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενδιαφέρονταν να αντιπαλέψει τα μέτρα που έρχονται με τον προϋπολογισμό, θα στήριζε την προσπάθεια για απεργία τις πρώτες βδομάδες του Νοέμβρη, και στη συνέχεια θα οργάνωνε απεργία κλιμάκωσης ενόψει προϋπολογισμού.

4. Οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που συναποτελούν το σημερινό προεδρείο της ΓΣΕΕ είναι, για μια φορά ακόμα, υπόλογα απέναντι στην Εργατική Τάξη και πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πού θα σταματήσει η κατρακύλα τους. Αυτοί έχουν θρονιαστεί στο αντίπαλο στρατόπεδο, νιώθουν πιο άνετα στα σαλόνια της εργοδοσίας και των υπουργείων, φοβούνται να περπατήσουν στις διαδηλώσεις και έχουν μετατρέψει της ΓΣΕΕ από σπίτι των εργατών σε θωρακισμένο φρούριο περιφρουρούμενο απ’ την αστυνομία.

5. Η διαδρομή από την ανοχή και δικαιολόγηση των μνημονιακών μέτρων, την συμπαράταξη με τις δυνάμεις του «ΝΑΙ» και του «Μένουμε Ευρώπη» στο δημοψήφισμα του 2015, την προσχώρηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις στην «Κοινωνική Συμμαχία», για την ανάκαμψη της οικονομίας σε όφελος των εργοδοτών και σήμερα με την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας, αποτελεί τη μοιραία κατάληξη μιας «ηγεσίας» που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο της Εργατικής Τάξης, αποκομμένης από τις αγωνίες και τα προβλήματα της καθημερινής της επιβίωσης και από την οποία πρέπει να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συλλογική δράση και τον αγώνα τους.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν αυτή την απεργοσπαστική παρέμβαση της γραφειοκρατικής ηγεσίας της ΓΣΕΕνα την αγνοήσουν και να οργανώσουν με ακόμη μεγαλύτερη πυγμή την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη, αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στον προϋπολογισμό λιτότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση και θα ψηφίσει μέσα στον Δεκέμβρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας