Μετασχηματισμός ΣΥΡΙΖΑ: Και το όνομα αυτού “προοδευτική”, κατά ΓΑΠ, “παράταξη”

1567
προοδευτική

Κανείς δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ είπε με στόμφο ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο (13/7) στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει ειρωνικά ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ άλλαξε το όνομα του σε ΚΙΝΑΛ.

Βέβαια σκόπιμα ο Αλ. Τσίπρας ξεχνάει δύο θεμελιώδη πράγματα, πρώτον ότι “ο λύκος τρίχα αλλάζει και όχι χούγια” και δεύτερον ότι “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά”.

Ο μεταλλαγμένος σοσιαλφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων και των “προστατών” κηδεμόνων της χώρας έχει μετατραπεί ήδη σε ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στη χειρότερη και πιο παρακμιακή εκδοχή του και αντιπροσωπεύει ένα κόμμα των Βρυξελλών, υπαλληλικό της ευρωγραφειοκρατίας και της Γερμανικής Ευρώπης και ένα κόμμα του “ευρω-(ψευτο) διεθνισμού”,  το οποίο κινείται στον αντίποδα των καλύτερων πατριωτικών αντιϊμπεριαλιστικών θέσεων του παλαιού ΠΑΣΟΚ, θέσεις που γρήγορα εξατμίστηκαν από τότε που το παλαιό ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία και αλώθηκε από το πελατειακό και αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και τις πιο παρασιτικές ολιγαρχίες της χώρας.

Στην μετεκλογική ομιλία του στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, από εδώ το έφερνε, από εκεί το πήγαινε για να “χρυσώσει το χάπι”, επισημοποίησε τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα της μεγάλης “προοδευτικής παράταξης”, χρησιμοποιώντας, σχεδόν, αυτούσια την ορολογία που ξεφτίλισαν εντελώς οι Κ. Σημίτης και ΓΑΠ.

Δυστυχώς, η Ελλάδα σαν να μην έζησε τις “πολιτικές συμμορίες”, που αποκαλούντο κόμματα, οι οποίες, αφού άρπαζαν, έκλεβαν και καταχρέωναν τον ελληνικό λαό, έσπρωξαν την χώρα στην πτώχευση και στην μνημονιακή αποικιοποίηση.

Σαν να μην γνώρισε την ερήμωση, την φτωχοποίηση και τη νέα ξενιτιά στα χρόνια της μνημονιακής υποδούλωσης, που με άλλη μορφή συνεχίζεται.

Σαν να μην βίωσε αυτή η χώρα και αυτός ο λαός αυτή την ανείπωτη τραγωδία, ξαναεπιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης “κανονικότητας” και ξαναφέρνει στο προσκήνιο και την εξουσία, με τα ίδια σχεδόν ονόματα, τα ίδια σύμβολα τις ίδιες ορολογίες, ακόμα και τις ίδιες, σχεδόν, γκριμάτσες, επίθετα και απομιμήσεις, δύο κόμματα και τις παραφυάδες τους, τα οποία πλέον έχουν εμπλουτίσει και αναγάγει σε ακόμα υψηλότερη τέχνη την κατάληψη και αρπαγή του κράτους, την εξυπηρέτηση των ημέτερων συμφερόντων, την οσφυοκαμψία στους προστάτες και το όργιο των πελατειακών σχέσεων.

Είναι τραγικό αλλά την ώρα που ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ περίλυπος αποχωρεί  από το κράτος και από τους θεσμούς, επελαύνει δριμύτερος ως έτοιμος από καιρό, ο νέος κομματικός στρατός της Ν.Δ .

Δείτε για να γελάσετε με τα χάλια μας: Ο Παυλόπουλος δεν επέτρεψε τον διορισμό της ηγεσίας της δήθεν ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από τον Τσίπρα, για να την διορίσει με δικά του υποχείρια ο Μητσοτάκης.

Η χώρα, έτσι, είναι απλώς φέουδο δύο πολιτικών μαφιόζικων μηχανισμών που διαπράττουν το ίδιο έγκλημα κατά του τόπου.

Δοξάστε τους! Ο λαός τους ψήφισε. Αυτός τους “νομιμοποιεί”. Αυτός οφείλει να τους χειροκροτήσει για την κατάντια του τόπου μας!

 

Α. Ρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας