Μετά τους εναγκαλισμούς Δένδια, η Άγκυρα έβγαλε το «Tubitak-Marmara» στο Αιγαίο

480
Μετά τους εναγκαλισμούς Δένδια

Αφού τα είπαν σε «καλό» κλίμα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Τουρκία αποφάσισε να βγάλει στο Αιγαίο το ερευνητικό «Tubitak Marmara».

Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή ανάμεσα στη Σάμο και στη Χίο.

Να υπενθυμίσουμε πως η Άγκυρα είχε εκδώσει NAVTEX δεσμεύοντας θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας για «επιστημονικές έρευνες».

Σύμφωνα με την NAVTEX τις έρευνες θα πραγματοποιούσε το σκάφος «Tubitak Marmara» από τις 31 Μαΐου, έως και τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Hurriyet το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να φέρει διάφορα όργανα πάνω και μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες που αφορούν τον βυθό, κάτι που σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα αναφέρει

«Το 41,2 μέτρα μήκος και 9,5 μέτρα πλάτος TÜBİTAK Marmara Research Ship θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Μαΐου. Προηγμένα συστήματα εξοπλισμού μέτρησης θα εγκατασταθούν στο πλοίο για χρήση σε επιστημονικές ωκεανογραφικές μελέτες μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Το πλοίο των 500 τόνων θα εργαστεί για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης, ιδίως στα στενά, την παρακολούθηση αγωγών, την παρακολούθηση της ζωής στον βυθό, την παρακολούθηση της ποικιλομορφίας των ειδών και την παροχή υποστήριξης σε ατυχήματα και καταστροφές. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο TÜBİTAK Marmara, ο οποίος θα μπορεί να ερευνήσει σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων, θα επανδρώνεται με μια ομάδα 11 επιστημόνων και 12 μελών του πληρώματος».

Τουρκικό UAV πάνω από τη Ρόδο!

Πληθαίνουν οι πτήσεις των τουρκικών UAV στην Ελλάδα, καθώς από το πρωί της Παρασκευής ένα Bayraktar TB2 πετάει ανενόχλητο πάνω από τη Ρόδο!

Στο χάρτη φαίνεται να έχει παραβιάσει όχι μόνο τα περιβόητα έξι μίλια, αλλά να προσεγγίζει την ξηρά!

Μιλάμε για άλλη μια πρωτοφανή πρόκληση η οποία δείχνει πως οι Τούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας