Μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία. Προς κατάληψη η Ράκα;

1957
στρατιωτική

O αραβο-κουρδικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) δηλώνει έτοιμος να πάρει τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν την αποκαλούμενη πρωτεύουσα του ISIS.
Ήδη, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πρόσθετη στρατιωτική δύναμη 400 ανδρών -ανάμεσά τους μονάδα πεζοναυτών- στη Συρία προς υποστήριξη του αραβο-κουρδικού συνασπισμού.
Η αποστολή σηματοδοτεί ενισχυμένη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία προς επιτάχυνση της επιχείρησης εκδίωξης των τζιχαντιστών από τη Ράκα. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έφθασαν στο συριακό έδαφος τις περασμένες ημέρες. Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονταν ήδη στη χώρα.
Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν πρόσφατα και την παρουσία τους κοντά στη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία. Εκεί ανέπτυξαν τεθωρακισμένα οχήματα Strykers, τα οποία φέρουν αμερικανικές σημαίες, για να αποτρέψουν τις συγκρούσεις μεταξύ των διάφορων ένοπλων οργανώσεων που βρίσκονται στην περιοχή.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο προβλέπει την αποστολή του αμερικανικού πυροβολικού, αλλά και επιπλέον ειδικών δυνάμεων όπως και επιθετικών ελικοπτέρων.
Εν τω μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα ανακοίνωσε ότι η συριακή κυβέρνηση και οι ομάδες της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στις 23 Μαρτίου στη Γενεύη για να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ολοκληρώθηκαν στις 4 Μαρτίου με την αποδοχή από τις αντιμαχόμενες πλευρές «μιας ξεκάθαρης ατζέντας», που αφορά μεταξύ άλλων τη διακυβέρνηση της χώρας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας