Μεγαλειώδης επίδειξη δύναμης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

1166
πούτιν

Μεγάλη παρέλαση νίκης για την επέτειο των 75 χρόνων από την ήττα των Ναζί έγινε στη Μόσχα, παρά την πανδημία, παραμονή του δημοψηφίσματος που πιθανότατα θα κρατήσει τον Βλ. Πούτιν στην εξουσία μέχρι το 2036.

Το ετήσιο γεγονός στην Κόκκινη Πλατεία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και στο τέλος του περασμένου μήνα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το επαναπρογραμματίζει για σήμερα, 24 Ιουνίου.

Οι εορτασμοί σχεδόν συμπίπτουν με την «ψήφο του λαού» για τις συνταγματικές αλλαγές που υπερψήφισε η Δούμα την άνοιξη, και οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο για την παραμονή του Πούτιν στο τιμόνι της χώρας άλλα 16 χρόνια. Η προεδρική του θητεία- που ήδη διαρκεί δυο δεκαετίες- κανονικά με τη μέχρι τώρα διατύπωση του συντάγματος θα πρέπει να είναι η τελευταία του και να ολοκληρωθεί το 2024. Αλλά εφόσον εγκριθούν και στην αυριανή ψηφοφορία οι αλλαγές, το χρονόμετρο μηδενίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να είναι υποψήφιος εκ νέου σε άλλες δυο αναμετρήσεις, το 2024 και το 2030.

Έτσι πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή παρέλαση δίνει και έναν πατριωτικό τόνο στην αυριανή κάλπη, παρότι η ψηφοφορία θεωρείται ως επί το πλείστον συμβολική.

Όσο για τον κορονοϊό, οι ηλικιωμένοι βετεράνοι λέγεται ότι είχαν τεθεί σε καραντίνα προτού σταθούν κοντά στον Πούτιν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, ενώ ο πρόεδρος του Κιργιστάν αναγκάστηκε τελικώς να επιστρέψει χωρίς να παραστεί, αφού δυο μέλη της ακολουθίας βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι και οι 14.000 στρατιώτες που έλαβαν μέρος στην παρέλαση είχαν ελεγχθεί και είτε είχαν ανοσία είτε δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας