Μεγάλο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για την επιστροφή των «δώρων» στο Δημόσιο

1048
επιστροφή

Δέσ. Σπανού: Η επιστροφή των «δώρων» στο Δημόσιο είναι τόσο πιθανή όσο ένα ραντεβού του Ευκ. Τσακαλώτου με την Σκ. Γιόχανσον.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) με επικεφαλής την υπεύθυνη της Επιτροπής Δημόσιου Τομέα και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Δέσποινα Σπανού, συμμετείχε σήμερα, στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Δέσποινα Σπανού, μετά το τέλος της κινητοποίησης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δημόσιους υπαλλήλους επιχειρώντας, για μία ακόμη φορά, να τους εξαπατήσει και να υφαρπάξει την ψήφο τους. Από τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ με τον υπ. Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο, επιβεβαιώνεται πλήρως η κοροϊδία της κυβέρνησης τόσο για το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε σε βάρος των εργαζομένων με ΒΑΕ (περικόπτοντας ειδικότητες και επιδόματα) όσο και σε σχέση με τη… μη επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού και φυσικά, των αναδρομικών από την παράνομη κατάργηση τους.

Ο κ. Τσακαλώτος, κυνικά, άφησε τη διευθέτηση του θέματος για το μέλλον, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και πάντα, όπως τόνισε, ανάλογα με τις δυνατότητες των δημοσιονομικών. Κατά τον κ. Τσακαλώτο, λοιπόν, η δίκαιη επίλυση του προβλήματος, η επαναχορήγηση των «δώρων» στους δημόσιους υπαλλήλους, φαντάζει τόσο πιθανή, όσο και ένα δικό του ραντεβού με τον Σκάρλετ Γιόχανσον.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και η σημερινή κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια το υποβάθμισε. Σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άσκησε πολιτικές για όλο και «λιγότερο δημόσιο τομέα», σε βάρος εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας και υπέρ της παραχώρησης κρίσιμων τομέων, όπως της Υγείας και της Παιδείας, σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κ. Τσίπρας, αντί να μοιράζει «καθρεφτάκια» και να ψεύδεται διαρκώς, καλείται να δώσει άμεσα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του δημοσίου, τα οποία επί των ημερών του πολλαπλασιάστηκαν. Να επαναχορηγήσει τα «δώρα» που κόπηκαν, να επιστρέψει τα αναδρομικά από τα «κλεμμένα» και να δώσει άμεσα λύσεις, με προσλήψεις μονίμων και όχι με συμβασιούχους – «ομήρους» των μικροκομματικών επιδιώξεων του, σε κρίσιμους για την κοινωνία τομείς, καθώς και να δώσει επιτέλους λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης του στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με τον αποκλεισμό εργαζομένων οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν επικίνδυνες για την υγεία τους, ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας