Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο. Με χημικά επιχείρησαν να το διαλύσουν τα ΜΑΤ

2664
μαθητικό

Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε αναστάτωση βρίσκεται ο μαθητικός κόσμος σε πολλές άλλες περιοχές όλης της χώρας.
Οι μαθητές που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Συντάγματος, διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα, “θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”, διεκδικώντας,  “το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει”.
“Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικάΕνώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!”, αναφέρει η ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών.
Οι μαθητές ζητούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς, αύξηση στις λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία όπως, π.χ., για τη θέρμανση και τα αναλώσιμα υλικά, καθώς επίσης και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις αλλαγές στο Λύκειο.
Σε αυτό το θέμα, οι ενστάσεις που διατυπώνονται είναι σε σχέση με την εξεταστική του Ιανουαρίου. Παράλληλα, ζητούν να ξεκινήσει στα γυμνάσια αλλά και τα λύκεια η ενισχυτική διδασκαλία και να υπάρχουν 20 μαθητές ανά τμήμα.
Στην πλατεία Συντάγματος τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για τη διάλυση της συγκέντρωσης των μαθητών, με πρόσχημα αψιμαχίες με ομάδες που πέταξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς.
poreia mathites
4133402

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας