Μεγάλη υποκρισία η κοινή γραμμή των ξενοφοβικών Σαλβίνι–Όρμπαν στο προσφυγικό

1050
κοινή

Σε κοινή γραμμή φαίνεται να βαδίζουν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, με τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών και Γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Τρίτη συνάντηση.

Το γεγονός ότι οι δύο ξενόφοβοι υπερσυντηρητικοί πολιτικοί δίνουν την εντύπωση ότι ακολουθούν κοινή γραμμή συνιστά μια μεγάλη επικοινωνιακή υποκρισία, διότι την ίδια ώρα που ο Σαλβίνι ζητά από τον Μακρόν (και όχι μόνο) να ανοίξει την ιταλογαλλική συνοριακή γραμμή και να γίνονται αναλογικά δεκτοί πρόσφυγες από χώρες του Νότου, την ίδια ώρα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δεν δέχεται να υποδεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα στο όνομα της δήθεν «καθαρής φυλετικά» Ουγγαρίας!

Μάλιστα από μεριάς του ο ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Σαλβίνι «ήρωα» και άνθρωπο με τον οποίο «μοιράζεται τη μοίρα του».

«Ήταν μια θετική συνομιλία, και όχι μόνον για το μεταναστευτικό» δήλωσε από μεριάς του ο Σαλβίνι σχολιάζοντας τη συνάντηση.

«Ζητάμε την συνεργασία της Γαλλίας και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Ζητάμε από τον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος είναι στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την εκλογή του, να ανοίξει το ιταλογαλλικό συνοριακό πέρασμα του Βεντιμίλια. Χάρη και στην στάση μας, πάντως, στην Μεσόγειο, πλέον, δεν υπάρχουν πλοία των ΜΚΟ», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Υπάρχουν δυο θέσεις: η μια, του Μακρόν, θέλει να πετύχει την κατάρρευση του ΕΛΚ και στηρίζει την παράνομη μετανάστευση. Η άλλη θέση είναι η δική μας, που θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη αυτή μετανάστευση», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, ο οποίος, πάντως, «ενημέρωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την σημερινή του συνάντηση».

«Χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά»

Κάνοντας σχόλιο για τις προσεχείς ευρωεκλογές, ο Ιταλός υπουργός κατέστησε σαφές ότι ο στόχος είναι μια εκλογική συμμαχία χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά, η οποία να ενώσει διαφορετικές δυναμικές με έναν κοινό σκοπό.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, αν ο Σαλβίνι μιλούσε Ουγγρικά και έθετε υποψηφιότητα, «θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει την χώρα του».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι «η χώρα του απέδειξε ότι η μετανάστευση δια της χερσαίας οδού μπορεί να σταματήσει, διότι πρέπει να βοηθάμε όποιον έχει προβλήματα στην χώρα του, αλλά όχι να φέρνουμε τα προβλήματα στην δική μας».

«Ο Σαλβίνι αποδεικνύει ότι η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στην θάλασσα» και ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του, εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης» δήλωσε κλείνοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας