Μεγάλη συγκέντρωση-πορεία εν μέσω ΜΑΤ σε Ηράκλειο-Χερσόνησο ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

2209
μεγάλη

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησαν η ΛΑ.Ε, το Εθνικό Συμβούλιο της Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και Επιτροπές Κατοίκων μαρτυρικών πόλεων και χωριών.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στους δρόμους του Ηρακλείου, οι συγκεντρωμένοι με πούλμαν και αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την  Χερσόνησο και το ξενοδοχείο Lyttos, όπου πραγματοποιείται η νεοαποικιακή Ελληνογερμανική Συνέλευση.

ΜΑΤ και κλούβες εμπόδισαν αρχικά τους διαμαρτυρόμενους να προσεγγίσουν τον χώρο του ξενοδοχείου. Ο όγκος των διαδηλωτών έφτασε περίπου 30 μέτρα έξω από το ξενοδοχείο υπερφαλαγγίζοντας την αστυνομία και τις διαταγές που αυτή εκτελούσε.

Αυτή την ώρα επιτροπή των διαδηλωτών έχει μπει στο ξενοδοχείο με αίτημα να σταματήσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση και οι εργασίες της και να αποδοθούν οι γερμανικές επανορθώσεις προς την Ελλάδα. Την επιτροπή έξω από τον χώρο της Συνέλευσης ήρθε να συναντήσει ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, παρόλο που η επιτροπή δεν ζήτησε να συναντηθεί μαζί του, αλλά με τις ελληνικές αρχές που είναι υπεύθυνες για την συνδιοργάνωση της Συνέλευσης.

Μέχρι τώρα κανένας Έλληνας συνδιοργανωτής δεν θέλει να εμφανιστεί και να συνομιλήσει με τα μέλη της επιτροπής. Όλοι κρύβονται και, ενώ παίζουν το παιχνίδι των Γερμανών, αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη. Το θέαμα είναι θλιβερό και τρισάθλιο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση και την πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου και από την διαδήλωση στην Χερσόνησο, μέσα στο σκοτάδι, στον ελαιώνα πριν το ξενοδοχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας