Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Αθήνα

1795
πορεία

Την αντίθεσή τους στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας των συντάξεων, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τα 8 τελευταία χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και η σημερινή, που μετατρέπουν εκατομμύρια συνταξιούχους σε ζητιάνους εξέφρασαν σήμερα με την μαζική, αγωνιστική τους κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι, ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Το παρόν έδωσε η «πρωτοβουλία Απόστρατων». Την ίδια ώρα αντίστοιχη συγκέντρωση γίνε και στη Λάρισα.

Με συνθήματα, όπως «ΟΧΙ στην «προσωπική διαφορά»», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» οι συνταξιούχοι απαίτησαν και σήμερα να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και του νόμου 4472/17 (νόμος Αχτσιόγλου), να μην καταργηθούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ, να ακυρωθούν οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας. Διεκδίκησαν να ξαναπάρουν πίσω όσα τους έχουν αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο, που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη, 19 Ιούνη, αρχικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν μαζική δυναμική και πολύχρωμη πορεία μέσω των οδών Σταδίου και Πανεστημίου και κατέληξαν στη Βουλή, όπου παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα σε όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των συλλόγων συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Δήμος Κουμπούρης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Τέλης Κάντας. Όλοι τους, μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν ότι δεν αποδέχονται τους νόμους Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου και τις συνταξιοκτόνες διατάξεις τους, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα. Επίσης, κάλεσαν τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική και αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης και δανειστών.

Στη συγκέντρωση και στη πορεία συμμετείχε μεγάλο κλιμάκιο στελεχών και μελών της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τα μέλη της ΠΓ Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Δούκα, Δέσποινα Σπανού, και το μέλος του Π.Σ Βασίλη Πριμηκήρη. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμ. του ΠΑΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας