Μεγάλη πορεία ενάντια στα «καζάνια», δυσοσμία, τσιμεντόσκονη σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι

2677
κερατσινίου

Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μίλησε με την μεγάλη του συγκέντρωση στην Πλατεία Ευγένειας και την πορεία προς τον Υδατόπυργο στα Λιπάσματα και την είσοδο των εγκαταστάσεων της One Oil, ενάντια στα καζάνια, την δυσοσμία και στην τσιμεντόσκονη το Σάββατο στις 5 του Μάη.
Το πλήθος του κόσμου, ακόμη και παιδιών, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, των φορέων και των συλλογικοτήτων της περιοχής αποδεικνύει την αγωνία των πολιτών για το σήμερα και το αύριο των λαϊκών γειτονιών του Πειραιά, για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.
Μπροστά στις πύλες της One Oil, με μαύρες σημαίες αλλά και πολύχρωμα πανό, διαδήλωσαν με αίτημα  την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της One Oil, του εργοστασίου Lafarge και την αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών των Ελληνικών Πετρελαίων. Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν συμβολικά τις εγκαταστάσεις και έκλεισαν για λίγα λεπτά την περιφερειακή οδό.
Στο αίτημα για καλύτερες συνθήκες ζωής το μόνο που έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει είναι ο συντονισμός και η σύμπραξη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, βλέποντας με καλό μάτι την ενίσχυση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, όπως άλλωστε έχει αποδείξει και η μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης στο θέμα της παράκτιας ζώνης και του λιμανιού του Πειραιά που από δυνητικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, τα ξεπούλησε αντί πινακίου φακής χωρίς κανένα όφελος για τον λαό και την χώρα, μετατρέποντάς τα σε πηγές πλούτου για τους ιδιώτες και ειδική οικονομική ζώνη για τους εργαζόμενους.
Στον αγώνα αυτό η Λαϊκή Ενότητα ήταν εκεί. Την κινητοποίηση στήριξε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Α΄ και Β΄Πειραιά με ανακοίνωσή της και έμπρακτα τα μέλη της ΛΑ.Ε συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ανάμεσά τους και ο Στάθης Λεουτσάκος, ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε.
Η ΛΑ.Ε δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την μάχη για την ζωή του που δίνει ο λαός του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των γύρων περιοχών απέναντι στην επιβίωση που του επιφυλάσσουν.
Όσο οι λαϊκές γειτονιές της περιοχής θα πνίγονται στον δύσοσμο αέρα, την τσιμεντόσκονη και το πετρέλαιο, όσο θα τους απαγορεύεται η πρόσβαση στην θάλασσα και το λιμάνι δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια “ξένη και άγνωστη χώρα” με νόμους και συνθήκες που ανήκουν σε άλλες εποχές, ο λαός και η ΛΑ.Ε δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να αγωνίζονται.
Drapetsona 1 Drapetsona 2 Drapetsona 4 Drapetsona 5 Drapetsona 6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας