Μεγάλη πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

1817
απεργιακή

Πολύ μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», απ’ όλη την χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους. Την κινητοποίηση κάλυψε συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης αφορούσαν:

  • Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
  • Την οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.
  • Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.
  • Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
  • Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

 
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
 
Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, αποτελούμενη από τον Στάθη Λεουτσάκο, Συντονιστή της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας και τον Θανάση Πετράκο, μέλος της ΠΓ, παραβρέθηκαν σήμερα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι διεκδικούν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς εργάζονται διαρκώς εδώ και 15 χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και έκαναν την εξής δήλωση :
“Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, ανακοίνωσε ότι θα εγκρίνει την παράταση των συμβάσεών τους από 1η Απριλίου, αφήνοντάς τους ακάλυπτους και απλήρωτους για τους τρεις πρώτους μήνες του 2018.
Μπροστά στην προκλητική αυτή στάση του υπουργείου, οι εργαζόμενοι δεν είχαν άλλο δρόμο από το να προχωρήσουν σε κατάληψη του. Τα στελέχη της ΛΑΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματά τους και τόνισαν ότι πρέπει:
1) άμεσα να υπάρξει ρύθμιση ώστε να πληρωθούν για την εργασία που έχουν παράσχει κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2018,
2) να νομοθετηθεί η οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων,
3) να γίνει η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος,
4) να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του και να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν τα υλικοτεχνικά μέσα που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η ΛΑΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην παροχή της Κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να εκφράσουν τη στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που απασχολούνται για πολλά χρόνια στο Πρόγραμμα αυτό, κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν το σύνολο της Κοινωνίας και των εργαζομένων.”
voitheia sto spiti2
voitheia sto spiti3
voitheia sto spiti4
voitheia sto spiti5
voitheia sto spiti6voitheia sto spiti7
voitheia sto spiti8
20180329_133447

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας