Μεγάλη επιτυχία της συνεστίασης της Iskra. Λαφαζάνης: συγκλονιστικές εξελίξεις το 2020

2980
iskra

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (29/12) η συνεστίαση της Iskra. Στη μεγάλη αίθουσα της ταβέρνας Τριχωνίδας στην πλατεία Αττικής δεν έπεφτε καρφίτσα και είχε καταληφθεί κάθε γωνιά της από καθήμενους, ενώ πολλοί φίλοι και συναγωνιστές περιφέρονταν όρθιοι.

Να σημειώσουμε ότι αρκετός κόσμος που ήρθε στη συνεστίαση υποχρεώθηκε να φύγει γιατί στην αίθουσα επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ πολλές μέρες πριν οι διοργανωτές λόγω του μεγάλου αριθμού δηλωμένης προσέλευσης σταμάτησαν να διαθέτουν προσκλήσεις.

Οι διοργανωτές της Iskra ζήτησαν συγγνώμη από τους φίλους και τις φίλες που προσήλθαν για την ταλαιπωρία, τους οποίους όμως αντάμειψε το καλό πρόγραμμα, το τραγούδι και η καλή παρέα.

Στη συνεστίαση έδωσαν το παρόν ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος, αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ με επικεφαλής το μέλος της πολιτικής γραμματείας Γιώργο Γεωργή, ευρεία αντιπροσωπεία του ΑΚΕΠ μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Χάλαρης και ο Μανώλης Γρηγοριάδης, εκ μέρους του Δρόμου Ανοιχτού ο Γιάννης Αθανασιάδης, ο Διονύσης Φλαμιάτος  με ευρεία αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Κίνησης και ο Μιχιάρ Εκτάμι του Δημοκρατικού κόμματος της Παλαιστίνης. Φυσικά έδωσαν το παρόν στελέχη του Αριστερού Ρεύματος με τον Δημήτρη Στρατούλη.

Χαιρετισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη συνεστίαση

Συγκλονιστικές εξελίξεις μέσα στο 2020

Τη συνεστίαση χαιρέτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και επιτυχίες στον κοινό αγώνα για μια ανεξάρτητη, προοδευτική βαθιά δημοκρατική Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα κατεστημένα πολιτικά κέντρα ότι παρακολουθούν άπραγα και περίπου ως σχολιαστές την προετοιμασία της Τουρκίας για την αποστολή από μέρα σε μέρα στρατιωτικών της δυνάμεων στη Λιβύη, κάτι που μπορεί να ανάψει εμπρηστικές φλόγες πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο και να υπονομεύσει καίρια τα νόμιμα ελληνικά συμφέροντα.

Η Αθήνα, αντί αυτήν την ώρα να κινεί παντού γη και ουρανό σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την ανάληψη συλλογικών πρακτικών μέτρων και δράσεων για να φραχτεί ο δρόμος της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στη Λιβύη, εξαντλείται σε διπλωματική κινητικότητα συναντήσεων και εκφωνήσεων χωρίς ουσία και αντίκρυσμα.

Η Δύση μοιάζει να παρακολουθεί από την εξέδρα τον Ερντογάν να ετοιμάζει στρατιωτική απόβαση στη Λιβύη, απόβαση που ισοδυναμεί με έναρξη πολέμου.

Όλα δείχνουν ότι η Αθήνα βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο και δεν βλέπει ότι η τουρκική επιθετικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, εκτός και αν μια μορφή θερμού επεισοδίου κρίνεται “απαραίτητη‘ για το ελληνικό κατεστημένο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις με στόχο μια οδυνηρή συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελληνική εθελόδουλη και παρακμιακή κατεστημένη τάξη δεν μπορεί να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη θερμή εξέλιξη με την Τουρκία και το πιθανότερο είναι ότι θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος και τις συνέπειες της.

Ο τόπος χρειάζεται μια εναλλακτική λύση ευθύνης, εντιμότητας, προοδευτικού πατριωτικού ριζοσπαστισμού και προοδευτικής ανατροπής.

Το 2020 θα ακολουθήσουν συγκλονιστικές εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή αλλά προσθέτω και ευρύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: δύο ριζοσπαστικές προτάσεις

Πρόταση για μια ριζοσπαστική Επιτροπή στα 200 χρόνια του ’21

Πρόταση για ένα Μέτωπο όλων των αριστερών πατριωτικών προοδευτικών αντισυστημικών δυνάμεων

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προχώρησε στη συνέχεια σε δύο προτάσεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21 είναι μια πολύ μεγάλη επέτειος για να την αφήσουμε να την διαχειριστούν ευτελίζοντάς την οι δυνάμεις του εθελόδουλου ελληνικού πολιτικού κατεστημένου.

Είναι αδιανόητο να διαχειρίζονται η Γιάννα Αγγελοπούλου και μια διορισμένη Επιτροπή που συναπαρτίζεται από τις δυνάμεις που στηρίζουν το σημερινό καθεστώς της υποτέλειας και της μνημονιοκρατίας στην Ελλάδα την μεγάλη υπόθεση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21.

Οφείλουμε όλες οι αριστερές προοδευτικές πατριωτικές αντισυστημικές δυνάμεις να συγκροτήσουμε μια μεγάλη αυθεντική Επιτροπή από διακεκριμένους επιστήμονες, καλλιτέχνες και διανοούμενους, η όποια να αναδείξει την επικαιρότητα του ανολοκλήρωτου ’21 προτάσσοντας τα ζωτικά αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής απελευθέρωσης, μιας μεγάλης τομής στο διεφθαρμένο, παρασιτικό και αναποτελεσματικό κράτος του κατεστημένου, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης και δικαιοσύνης στη χώρα.

Η δεύτερη πρόταση μου είναι να συγκροτηθεί μια κίνηση με στόχο να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για ένα Μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών αντισυστημικών δυνάμεων.

Ένα τέτοιο Μέτωπο είναι απόλυτα αναγκαίο σήμερα διότι είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της χώρας μπροστά στη συνεχιζόμενη οικονομική καχεξία και στους διαφαινόμενους εθνικούς  κινδύνους με τις βέβαιες οδυνηρές συνέπειες τους αν δεν υπάρξουν ανατρεπτικές εξελίξεις στη χώρα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στους τομείς της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής με κατεύθυνση μια ανεξάρτητη Ελλάδα.

Οικονομική ενίσχυση και Σωματείο φίλων Iskra

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η Iskra δεν είναι εμπορική σελίδα και φυσικά δεν έχει διαπλεκόμενες οικονομικές σχέσεις. Αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης και χρειάζεται την ενίσχυση όλων των φίλων της.

Συγκροτείται Σωματείο φίλων Iskra για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην πορεία της ιστοσελίδας.

Απαραίτητη για την ιδιότητα του μέλους του Σωματείου, η συνδρομή 5 ευρώ τουλάχιστον το μήνα προς ενίσχυση της Iskra και της πολιτικής και ενημερωτικής προσπάθειας της.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας